Aggtelek Kupa

2021.09.05. 12:33

Szintet lépett az ifjú falmászó, Fürstner Leon

Hatalmas sikert ért el a Székesfehérvári Hegymászó Sportklub (SZHSK) fiatal reménysége augusztus közepén az Aggtelek Kupán, a férfi “B” kategóriában induló Fürstner Leon óriásit küzdve feljutott a legjobbak közé.

Krebsz András

Fotó: a szervezők

A nem mindennapi körülmények között zajló (a verseny a cseppkőbarlangnál található sziklafalon zajlik) észak-magyarországi viadalt több mint 40 éve rendezték meg először, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend a falmászók körében.

Fotó: a szervezők

A mindössze tíz esztendős Leon az első nap 12 topot mászva a 3. helyen fordult, majd ezt követte egy 9 topos második nap, végül zárásként a legnehezebb erőpróba, az “Afrika-tábla” következett, ahol az ifjú tehetség ötven perc mászás után az utolsó energiatartalékait mozgósítva tudta beakasztani a végső topot. A jövőre már az “A” kategóriában induló Fürstner Leon a magyar versenymászók legjobbjaival (köztük az ifjúsági Európa-bajnok Vályi Gergővel) mérheti össze a tudását a mesés környezetben rendezett eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában