Foci

2021.09.25. 14:33

Pontokért mennek keletre

A Merkantil Bank NB II. 9. fordulójában közel háromszáz kilométeres, hosszú utazás vár az AFC Csákvár csapatára. A Nyíregyháza Spartacus FC vendégei lesznek a sárga-kékek vasárnap 16 órakor, akik a pontszerzés reményében lépnek pályára, ezúttal Balmazújvárosban.

Káldor András

Tavasszal 1-0 lett vége

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem a legjobb előjelekkel utazik a csákvári gárda a mérkőzésre, mivel legutóbbi magyarkupa-fordulóban már a 7. percben le kellett cserélnie Mónos Tamás vezetőedzőnek Baracskai Rolandot. A támadó egy ütközést követően fájdalmas arccal rogyott a földre, és nem is tudta folytatni a mérkőzést. A tüzetes orvosi vizsgálatokat követően kiderült, belső oldalszalagja beszakadt, amit ugyan nem kell műteni, de hat-nyolchetes kihagyás vár rá. A legjobb esetben is csak november második felében térhet vissza a pályára. Ami viszont örvendetes hír a szurkolók számára, hogy Bencze Márk meggyógyult, és bekapcsolódott a közös munkába.

Tavasszal 1-0 lett vége
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egy évvel ezelőtt néhány nap különbséggel szintén a Szpari volt az AFC Csákvár ellenfele, és akkor még nem kezdődött el a nyíregyházi Városi Stadion felújítása, úgyhogy igazán hazai környezetben győzte le 2-1-re a piros-kék alakulat a Fejér megyei együttest, Hamed Yasin, és Hornyák Marcell góljaira Min Gergely csak a hosszabbításban tudott válaszolni. A tavaszi visszavágó is a keletieknek sikerült jobban, Szokol Zsolt szerezte az egyetlen, de győzelmet jelentő találatukat.

A Szergej Pacaj által irányított Nyíregyháza az első hét fordulóban a tabella élén tanyázott, ám a DVTK elleni vereség után a 4. helyre csúszott vissza. Több rutinos játékosuk van, és náluk játszik Galambos Ádám is, aki 2017 és 2019 között a Csákvárt erősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában