kézilabda

2021.09.20. 20:58

Pocsékul kedzték a szezont a mávosok

A hétvégén el­startolt NB II-es férfi kézilabda-bajnokság nyitófordulójában a jócskán várakozások alatt teljesítő albások sima vereséget szenvedtek.

Krebsz András

Bárdos Gergő (középen) három gólt szerzett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

VSK Tököl–Alba-MÁV-Előre SC 25-20 (13-8)

Tököl, 50 néző, vezette: Garai, Varasdi.

Alba-MÁV: FODOR – Rohonyi, Kónya 3, Kanyó B. 1, Orbán 1, Bárdos 3, Kanyó Á. 2 (1). Csere: SALAMON P. (kapus), Forgács, Giday 3, ifj. Grőber M. 3, Harsányi 4, Salamon D., SZALCZINGER. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 7. perc: 0-2, 15. p.: 6-2, 21. p.: 6-5, 28. p.: 11-7, 37. p.: 15-12, 47. p.: 21-14, 55. p.: 23-17.

Az első fordulónak bizakodva, az egész harmadosztályú bajnokságnak pedig érmes reményekkel nekivágó, a nyáron alapos vérfrissítésen áteső székesfehérvári alakulat három sérültjére nem számíthatott Tökölön: a jobbszélről Králl Richárd, középről a beálló posztra szerződtetett Kovács Gergő, valamint a kapusok közül Hátas Richárd nem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Hátas hiánya látszott meg a vasárnapi összecsapáson a legkevésbé, ugyanis az átigazolási szezonban érkező Fodor Péter, valamint a 2003-as születésű Salamon Patrik is remek teljesítményt nyújtott a gólvonal előtt, hozzájuk viszont egyedül a védőfalat nagyszerűen irányító Szalczinger János tudott felnőni.

Bárdos Gergő (középen) három gólt szerzett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A támadásban rendkívül gyenge napot kifogó székesfehérváriak jobbkezes jobbszélsővel voltak kénytelenek végigjátszani a mérkőzést, az átlövők a kispad iránymutatásával szemben folyamatosan az alsó sarkokat vették célba, ezzel szemben a négy NB I/B-s játékost is igazoló hazaiak könyörtelenül kihasználták a töménytelen ziccert kihagyó Bárdosék hibáit, a tököli lerohanások pedig végképp megpecsételték a bajnoki pontok sorsát.

– Nagyon gyenge kezdést produkáltunk, idény eleji formát mutatott a csapat, óriási csalódás ez az eredmény. Végig pontatlanul, fegyelmezetlenül játszottunk, a kulcsembereink betliztek, gyorsan össze kell szednünk magunkat a folytatásra, a kecskemétiek ellen javítani szeretnénk – árulta el Madár Imre, az Alba-MÁV-Előre SC tiszteletbeli elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában