Jégkorong

2021.09.12. 18:17

Méltó módon emlékeztek

2021. szeptember 11-én 46 éves lett volna a fehérvári és a magyar jégkorong ikonja, ifjabb Ocskay Gábor. A Hydro Fehérvár AV19 rá emlékezve játszott az elmúlt napokban két emlékmérkőzést is.

Beke Zsombor

Fotó: pixabay.com

Az elmúlt években már hagyományossá vált, hogy az osztrák liga szezonkezdése előtt Fehérváron ifj. Ocskay Gábor emlékének adózva felkészülési tornát rendeznek. Az idei és a tavalyi évadban a járványhelyzet változtatott ezen, de emlékmérkőzések formájában nem feledkeztek el a 12 éve elhunyt klasszisról.

2021-ben két emlékmérkőzést vívott a Volán, először a szlovák ligában szereplő, Majoross Gergely irányította Érsek­újvár, majd az Erste Ligában szereplő Gyergyó ellen léptek jégre Erdélyék.

Mindegyik találkozóra jellemző volt, hogy a Fehérvár kreatív támadótriói jó pár helyzetet alakítottak ki, de a lehetőségek kihasználásában már kicsit hadilábon állt a gárda. A két-két szerzett gól a tavaly a támadó harmadban nagyon eredményes játékhoz képest kevésnek tűnik, de azt sem szabad elfelejteni, hogy mindössze négy felkészülési mérkőzést játszott a gárda, a sorok pontos és legjobb összetételét még próbálgatja Kevin Constantine. Ugyanakkor biztató, hogy az ellenfeleket kevés gólon tartják a fehérváriak, hiszen a Nové Zámky

(2-1) csak egyszer, míg a Gyergyó (2-0) egyszer sem talált be a hazai kapuba. Ebben a mutatóban úgy tűnik, a gárda előrelépett az előző idényhez képest, hiszen tavaly az egyik legtöbb gólt kapták Campbellék. Kapus fronton is jól áll a Volán, hiszen Ramus Tirronen és Kornakker Dániel is jó formában véd az előkészületi mérkőzések alatt. A Gyergyó elleni diadal után a Hydro Fehérvár vezetőedzője a siker egyik zálogaként Kornakker teljesítményét emelte ki, aki shootouttal zárt.

– A csütörtöki mérkőzéshez képest kicsit lassabban kezdtünk, de erre egy kicsit számítottam is. Ha hosszabbítás után nyersz, és magával ragad az első hazai mérkőzés hangulata, akkor ezt az emocionális többletet nehéz átmenteni a következő találkozóra. Minden mérkőzésen megvan az a hiányzó puzzledarab, amit közben a helyére kell tenni. Remek volt a kapusteljesítményünk, ami tartást adott nekünk, majd egyre jobban játszottunk a találkozó alatt – mondta a klub oldalának Kevin Constantine.

A Hydro Fehérvár AV19 kedden idegenben, az Érsekújvár ellen zárja a felkészülést, majd pénteken hazai jégen következik az ICEHL-rajt a Villach ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában