jéghoki

2021.09.17. 20:00

Leheletkönnyű volt a székelyek sikere

Az Erste Liga 1. fordulójában a bajnoki címvédő Sport Club Csíkszereda magabiztos, könnyed játékkal győzte le a Titánokat.

Káldor András

A nyáron hazatérő Sofron István (kék) lőtte a Sport Club második találatát Szeles Martin ketrecébe

Fotó: Pál Zsolt

Sport Club Csíkszereda-Titánok 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

Csíkszereda, 1100 néző

Vezette: Gergely, Sikó, Crisan, Filip

Sport Club: Szamankov – Kubát, Papp Sz., Becze T. 1 (1), Polak 1 (1), Rokaly Sz. (1) – Kuljas (1), Reisz, Szkacskov (1), Sofron 1, Stach 1 – Láday 1 (1), Salló, Kosztisín, Péter A. (1), Péter B. (1) – Farkas T., Rokaly N. 1, Bíró (1), Casaneanu, Fodor Cs. Vezetőedző: Magnus Sundquist

Titánok: Szeles – Hudec, Reiter A., Lundin (1), Vesutkin 1, Németh K.- Dolinar, Hercsel, Ambrus Cs., Ambrus G., Fekete – Kóger B., Molnár G., Nagy Á., Keceli-Mészáros, Parragi – Kucsma, Nochta, Mayer, Csiszer, Szabó Cs. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov,

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Kapura lövések: 41-9

A bajnokcsapat a nyáron a tavalyi idényhez képest még jobban megerősödve, 17 új igazolással várta az igen fiatal fehérváriakat. Nagy meglepetésre a 7. percben Maxim Vesutkin egy kontra után jobbról vette be Maxim Szamankov ketrecét, 0-1. Nem kellett sokat várni a hazai válaszra, emberelőnyből David Stach jól eleresztett lökete talált utat Szeles Martin kapujába, 1-1. Ahogy azt várni lehetett, többet vállalkozott lövésre a Sport Club, de a Titánok rendkívül fegyelmezetten védekeztek ebben a harmadban.

A nyáron hazatérő Sofron István (kék) lőtte a Sport Club második találatát Szeles Martin ketrecébe
Fotó: Pál Zsolt

Az első szünet után is nyomtak a házigazdák, jól járatták a korongot, de a Titánok kibekkeltek egy kettős hátrányt, igaz, Vojtech Polak a keresztvasat telibe találta a végén. Aztán a 30. percben Sofron István ötödik kísérlete célba ért, Stach passzát négy méterről lőtte a jobb felsőbe, 2-1. Majd hátrányban hagyott ki nagy helyzetet a Sport Club, ketten vezethették Szelesre a pakkot, de Rokaly Norbert kihagyta a lehetőséget. A 37. percben nyomozta a Titánok védelme a korongot, Becze Tihamér Szeles mellett fonákkal emelte be a gólvonal mögé a játékszert, 3-1.

A záró harmad 7. percében az üresen hagyott Polak szemben a kapuval emelt a vas alá, 4-1. És még nem volt vége, a 50. percben Láday Tamás kerülte meg a kaput, és egyéni akcióból talált be, de ezt követően Rokaly Norbert is eredményes volt, szintén szólóból, 6-1.

A Titánok szombaton 17.30-kor a Gyergyói HK-val játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában