alba fehérvár

2021.09.27. 22:06

Jobb játék kell a folytatásban

A Falco elleni vereség után pénteken Debrecenben akar javítani az Alba kosárcsapata.

Horog László

Vojvoda Dávid, az Alba Fehérvár csapatkapitánya

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az első bajnoki fordulóban, múlt szerdán nagy csatában, hosszabbításban nyert az Alba Szekszárdon, az Atomerőmű ellen. A koronázóvárosi drukkerek várták a jó folytatást, ami azonban elmaradt, az utóbbi három szezon hazai egyeduralkodója, a nyaranta mindig továbberősödő Falco 98-66-os győzelmet aratott a Gáz utcában. Az első percek a házigazdákról szóltak, mindig elléptek két ponttal, azonban a vasiak azonnal egalizáltak, majd átvették az irányítást, a zárásig ki sem adták a kezükből a kezdeményezést.

Vojvoda Dávid, az Alba Fehérvár csapatkapitánya
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– A Falco jobb volt nálunk, tejesen megérdemelten nyertek – mondja a Fehérvár csapatkapitánya, a válogatott hátvéd, Vojvoda Dávid. – Az első hazai bajnokinkon gyakorlatilag megsemmisítettek bennünket, a védekezésünk nem volt megfelelő, átjáróháznak bizonyultunk, nagyon sok könnyű kosarat engedtünk a szombathelyieknek. Fegyelmezettebb játék kell a folytatásban. Keller Ákos, a Fehérváron született, a tavalyi idény jelentős részét már a nyugati határszélen töltő center jól játszott, 11/6 ponttal jelentkezett a derbin. – Fizikális meccs volt, kis túlzással mindenki ütött, vágott. A harcban felvettük a kesztyűt, játékban pedig jobbnak bizonyultunk az Albánál. Jó hangulatú meccs volt, végre sok néző előtt. A lepattanók zöme nálunk kötött ki, ha a Fehérvár jobban dob, szorosabb lehetett volna a meccs. A kék-fehérek pénteken 18 órakor Debrecenben javíthatnak. A szezon előtt Nyíregyházán találkoztak a DEAC-cal, az Alba 93-89-re nyert. Ezzel az eredménnyel a hétvégén is kiegyeznének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában