válogatott

2021.09.06. 18:30

Ismét jöhet a régi lemez: a számolgatás

Az albániai vereséggel nehéz helyzetbe került a magyar férfi labdarúgó-válogatott a világbajnoki-selejtező csoportjában.

Beke Zsombor

Fotó: Pixabay.com

Az elmúlt két mérkőzés nem igazán úgy sikerült Marco Rossi együttesének, mint ahogy azt előzetesen várhatták a szurkolók, vagy a szakma. A világbajnoki-selejtező I csoportjában csütörtökön Angliától kapott ki 4-0-ra a gárda. A világklasszisok sorát felvonultató britek ellen nem csak az eredmény, a mutatott játék sem volt hasonlítható a nyári Európa-bajnokságon bemutatottra. Vasárnap még fontosabb mérkőzés következett a mieink számára, hiszen a csoport második helyéért a lengyelek mellett Albánia Szoboszlaiék riválisa. A találkozó nem sikerült túl jól a magyar válogatott számára, a Szalai Ádámot nélkülöző együttes nem játszott jól, de így is sokáig döntetlen volt az állás a jó erőkből álló albánok ellen, majd jött a 87. perc és Broja gólja eldöntötte a három pont sorsát.

– Tisztában voltunk a mérkőzés előtt is azzal, hogy mennyire erős az ellenfelünk, az albánok nagyon jó fizikai felépítésű játékosokkal rendelkeznek, erősek, gyorsak, és ezzel sok nehézséget okoztak nekünk – mondta Marco Rossi az MLSZ honlapjának. – Megpróbáltuk birtokolni a labdát, és kihasználni a megnyíló területeket. Amikor ez sikerült, akkor veszélyesek voltunk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez. Nagyobb nyomás alá kellett volna helyeznünk az ellenfelet, sajnos nem mindig találtuk meg a megfelelő időzítést a nyomásgyakorlásra, és amikor kijöttek, ők alakítottak ki lehetőségeket. Többször is elmondtam, hogy a vb-szereplés kiharcolása inkább egy álomkategória, most még nehezebbé tettük magunknak ennek az álomnak a megvalósítását. A vereség nem jelenti a világ végét, hiszen még öt mérkőzés hátravan, otthon játszunk Albánia ellen, valamint idegenben Lengyelországgal. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken szerencsésebbek tudunk lenni. Magyarország a vereséggel visszacsúszott az I csoportban, a mieink hét ponttal a negyedik helyen állnak, Albániának kilenc, Lengyelországnak 10 pontja van. A magyar válogatottnak matematikai esélye még bőven megvan a pótselejtezőt jelentő csoport második helyére, de ehhez szinte az összes hátralévő mérkőzést meg kell nyerni, így Lengyelországban és hazai pályán Albánia ellen is három pontra lesz szüksége Marco Rossi együttesének. De először Andorrát kell megverni szerda este a Puskás Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában