Frissen Fejérből

2021.09.01. 07:05

Homokos strandon, a Balaton partján küzdöttek az erősemberek

Múlt hétvégén Balatonlellén rendezték meg a CESA® Prémium Liga hatodik fordulóját, melyre különleges, vízparti környezetben került sor.

Elekes Gergő

Kovács Ferenc

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Délelőtt 11 órától 10 kigyúrt legény várt arra, hogy ismét egymásnak feszülhessenek. A szervezők eredetileg a versenyszámokat a vízben szerették volna lebonyolítani, ám a hideg időjárás miatt úgy döntöttek, pár méterrel beljebb, a homokos strandon kerül sor a megmérettetésre. Ez persze nem könnyítette meg a titánok életét, sőt.

Elsőként az egykezes óriás sornyomás várta az erősembereket. E feladatban egy 60, egy 70 és egy 80 kg-os súlyt kellett minél gyorsabban kinyomniuk. Másodikként érkezett a magasba dobás, ahol egy 520 cm-re helyezett állványon hajítottak át 10, 12, 14, 15 és 16 kg-os füles hordókat, a lehető leggyorsabban.

Ezt követően aztán előkerült a sör! No persze, nem fogyasztás céljából. Három darab 95 kg-os söröshordót cipeltek 8 méteren keresztül, a homokos parton, emelkedőn felfelé, hogy aztán az út végén egy 122 cm-es lengőn hajítsák át őket. Mindezt természetesen időre.

Mészáros Dávid épp nem élvezi annyira a sör társaságát
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Pihenni egy perc sem volt, érkezett ugyanis az autófelhúzás, majd zárófeladatként egy 110 kg-os kőgolyó, amit mindenféle segítség nélkül kellett felemelniük a vállukra, majd kinyújtott karral jelezni, hogy a szikla a helyén van.

Kovács Ferenc
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén Molnár Zsolt örülhetett a legjobban, 42 ponttal ugyanis ő végzett az élen. Molnárt a mezőszilasi Sebestyén János 37,5, valamint Juhász Péter 36,5 ponttal követték a dobogón. A verseny további Fejér megyei résztvevői, Kovács Ferenc Polgárdiból 16,5 ponttal a nyolcadik, míg 16 ponttal Sárosdról Mészáros Dávid a kilencedik helyen finiselt.

Sebestyén János akció közben
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A CESA® Prémium Ligából már csak egy állomás van hátra, ahol másfélszeres szorzóval számolják majd a pontokat, így biztosan kiélezett küzdelem várható az élen, hiszen az első két helyezettet csak pár pont választja el egymástól. Fejér megyei szempontból összesítettben Mészáros Dávid az ötödik, Kovács Ferenc a hetedik helyen áll, és ott van még a kilencedik helyen Sebestyén János is, ám ő csak két helyszínen vett részt a küzdelmekben, igaz azokon be is húzta a második helyet. Az eseményre szeptember 24-25-én kerül majd sor, a helyszín egyelőre még titkos.

Molnár Zsolt ezúttal nem talált legyőzőre
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Unatkozni azonban addig sem fognak, hiszen szeptember 3-án érkezik a CESA® Erőnapok Tamásiban, ahol a CESA® Liga harmadik állomásán túl Strongwoman Kupára, illetve rekordbeállításra is készülnek a versenyzők, utóbbi közjegyző jelenlétében, klasszikus strongman és felföldi számokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában