A főpróba után jöhet az előadás

2021.09.06. 21:40

Felkészülten, sikerélményekkel telve várja a bajnoki rajtot a Kohász KA

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának nyári felkészülése a végéhez közeledik, a lányok a hét utolsó napján megkezdik szereplésüket a 2021–2022-es idényben.

Káldor András

Bulath Anita Fotó: MW-archív

Fotó: Zsedrovits Enikő

Július közepe táján ért véget a nyári szünet az újvárosi lányok számára, amikor Vágó Attila vezetőedző irányításával megkezdték a munkát a Dunaújváros Sportcsarnokban. A szakember a vegyes felkészülés híve, amellett hogy elsősorban a fizikai képességfejlesztésen volt a hangsúly, konditermi és futóedzéseket, valamint a komplex gyakorlásokat helyezték előtérbe. Összesen kilenc felkészülési találkozót játszottak, ezek közül öt sima edzőmérkőzést, míg a maradékot tornákon, Békéscsabán, illetve Kisvárdán abszolválták. Lényeges, hogy a csapat magja, a tavalyi gárda húzóemberei – Nick Viktória, Bulath Anita, Szalai Babett, Kazai Anita – együtt maradtak, megkönnyítve ezzel valamelyest a szakvezetés dolgát.

Bulath Anita Fotó: MW-archív

– Idén is egy olyan csapatot szeretnék, amely a stabil védekezésből lesz képes a gyors ellentámadásokra – fogalmazott Vágó Attila. Az utolsó összecsapásra szombaton került sor Siófokon, a nyár folyamán a jelentősen átalakult, de remek erőkből álló házigazdák ellen.

Siófok KC–Dunaújvárosi Kohász KA 31-34 (18-15)

L. d.: Bulath 9, Szalai 4, Sustkova 4.

Az első félidőben még nem találta ritmusát a DKKA, a sió­fokiak végig négy-öt góllal vezettek, nem véletlenül ők mehettek elégedettebben pihenőre. A szünet után azonban bő két perc alatt négy gólt szerezve fordítottak, igaz, erre volt még válasza a Balaton-parti gárdának. Ám ezt követően megtáltosodott a Kohász, s behúzta a meccset. Teljesítményük min­denesetre biztatónak tűnt a va­sárnapi Szombathely elleni baj­noki nyitány előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában