foci

2021.09.26. 18:15

Csákvári pontrablás

A Merkantil Bank NB II 9. fordulójában az AFC Csákvár a keleti végeken szállt harcba, és szerzett egy pontot az NB I-be igyekvő Nyíregyháza Spartacus ellen.

Káldor András

A sárgában játszó Csákvár kiharcolta a döntetlent

Fotó: Trifonov Éva

Nyíregyháza Spartacus-Aqvital FC Csákvár 1-1 (1-0)

Balmazújváros, 400 néző

Vezette: Ducsai József (Horváth R., Varga G.)

Nyíregyháza Spartacus: Fejér – Kilyén, Szokol, Jánvári, Nemes – Márkus, Paku – Csörgő, Vass P. (Pócsik, 46., Banyoi, 90.), Gresó (Hamed, 60.) – Novák (Zamostny, 30.). Vezetőedző: Szergej Pacaj.

AFC Csákvár: Auerbach – Major, Tányéros, Dulló, László (Körmendi, 46.) – Mészáros D. (Ominger, 63.), Posztobányi – Torvund, Mim (Kártik, 63.), Kalmár B. (Murai, 76.) – Takács T. (Molnár R., 46.). Vezetőedző: Mónos Tamás

Gól: Zamostny (35.), ill. Molnár R. (78.)

A sárgában játszó Csákvár kiharcolta a döntetlent
Fotó: Trifonov Éva

A 4. percben egy szabadrúgás utáni felszabadítást követően Gresó Mátyás kiugratásával Novák Csanád lépett ki egyedül, már az ötös bal sarkán járt, ám mielőtt lőtt volna, Tányéros Ádám elpöckölte előle a labdát. A 11. percben Márkus Attila lőtt 18 méterről, az egyik csákvári védő lábán megpattanó labda egy méterrel suhant el a jobb oldali kapufa mellett. Majd a 21. percben a vendéglátók számára figyelmeztető jelként Takács Tamás indította a bal szélen érkező Kalmár Benedeket, aki az alapvonalról középre lőtte kapura a labdát, de Fejér Csongor magabiztosan fogta a labdát. A 25. percben kecsegtető lehetőséget hagytak ki a csákváriak, Torvund Alexander a jobb oldalról emelt a rövid ötös sarkára, érkezett Takács T., aki azonban csak úgy tudott belecsúsztatni a labdába, hogy az elszállt a kapu előtt. A 35. percben Paku Roland baloldalról beívelt szögletét a csereként beállt Zamostny Balázs 6 méterről csúsztatta Auerbach Martin kapujának bal alsó sarkába, 1-0.

A szünet után próbált frissíteni csapatán Mónos Tamás, kettőt cserélt, ám az 54. percben Tányéros vétett el egy felívelést, mely után Gresó próbálta meg 18 méterről átemelni Auerbach fölött a labdát, az a kapu fölé szállt. A 78. percben egyenlített a Csákvár, Torvund adott be nagyszerűen a jobb oldalról, a hosszú oldalon érkező, csereként beállt Molnár Rajmund 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 1–1. Alig ocsúdtak fel a hazaiak a bekapott gól után, a 84. percben Kártik Bálint ugratta ki remekül Murai Sándort, aki 8 méterről lőtt, de Fejér Csongor bravúrral védett. Kártik nem állt le, a 88. percben 18 méterről leadott lövése centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Megérdemelte a Csákvár a pontszerzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában