asztalitenisz

2021.09.29. 14:28

Bombaformában vannak a csákváriak

Szoros mérkőzésen ugyan, de újra nyerni tudott az Aqvital Csákvári TC csapata az asztalitenisz Extraliga 3. fordulójában. A Honvéd Szondi SE idegenben maradt alul.

Ferencz Balázs

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Háromból három. Impozáns statisztika. Az Aqvital TC Csákvár asztaliteniszezői elsöprő rajtot vettek az Extraligában. A Mosonmagyaróvár, majd a Győr felett aratott diadal után a szécsényi SZERVA ASE I alakulatát is megverték. A páros csatározások során 2-0-s előnyre tett szert a Fejér megyei egylet, a Timafalvi Gergő/Hoffmann Tamás kettős és a Lovas-Martinecz Gyula/Terék Norbert duó is simán hozta a meccsét. Terék és Lovas-Martinecz szoros csatában elvesztette az első egyéni meccseiket, sőt, Timafalvi sem tudta elkapni Bátorfi Zoltánt, a női válogatott szövetségi kapitányát. Hoffmann Tamás azonban ellenállhatatlan volt, a rutinos játékos szárnyalása nagy lökést adott a Csákvárnak. Hoffmann 3, Timafalvi 2 és Terék 1 egyéni diadala kellett a 8-6-os csapatsikerhez.

– Hatalmas mérkőzés volt. Nagyon nagyon nehéz meccs volt, melyen rettentő értékes győzelmet arattunk – fogalmazott Tóth Árpád, a csákváriak szakosztály-vezetője. – Hoffmann Tamás még egyszer sem nyert egy párharcon belül három mérkőzést az Extraligában. Most extrát nyújtott. A legmagasabb osztályban még sohasem produkáltunk ilyen bajnoki rajtot, egymás után három mérkőzést nyertünk.

Hoffmann Tamás (balra) amellett, hogy jól játszott, szárnyalt az asztalok mellett, tanácsokat is osztott
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az Aqvital TC Csákvár ezzel vezeti az Extraligát, de a célok nem változtak. Továbbra is a bennmaradásért harcolnak a csákvári pingpongosok. A megye másik extraligás alakulata, a Honvéd Szondi György SE játékosai idegenben fogtak ütőt. Celldömölkön a Molnár Krisztián/Zombori Dávid kettős hozott egy páros csatát, azonban az egyéni csatározások során csakis Molnár Krisztián nyert meccset, Zombori, Kishegyi Ákos és Kaiser János sem örülhettek győzelemnek. A CVSE-Swietelsky Future FM I csapata így könnyedén, 8-2-re győzött. A Honvéd Szondi SE egy döntetlennel és két vereséggel a középmezőnyben tanyázik. A Csákvár nem áll asztalok mellé a negyedik fordulóban, a CVSE elleni meccsüket november 6-ra halasztották. A Szondi szombaton 16 órától a PTE-PEAC-Kalo Méh I. vendége lesz Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában