Tornával nyitnak

2021.09.08. 16:58

Bemutatkoznak a Loki férfi röplabdázói

2001-ben rendezte az első őszi felkészülési röplabdakupát a klub elődje Alba Line Kupa néven.

Káldor András

Tavaly a MÁV Előre (fehér) 4. lett a hazai tornán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A cég tulajdonosa, Horváth Károly volt az, aki segített újjáéleszteni Székesfehérváron a röplabdát, újra beindítani az utánpótlásképzést, támogatásával lett akkor a városnak ismét NB I-es röplabdacsapata. Horváth Károly 1996-tól haláláig időt és pénzt nem sajnálva kiállt az egyesület mellett, és immár 21. alkalommal emlékeznek rá az egykori csapat tagjai, és a jelen röplabdázói.

A szeptember 11-én szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő tornán a szlovákiai VK Spartak UJS Komárno, valamint a budapesti Pénzügyőr SE lesz a Dávid Zoltán vezetőedző által irányított a MÁV Előre-Foxconn ellenfele.

- Jó csapatok ellen játszunk. Elvárásom a figyelem, a hibák csökkentése és azoknak az elemeknek a betartása, amelyeket az elmúlt négy hét alatt tanultak a játékosaim – nyilatkozta a klub honlapján Dávid Zoltán, aki ezen a tornán debütál majd a Loki kispadján.

Tavaly a MÁV Előre (fehér) 4. lett a hazai tornán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári röplabdásokkal kapcsolatos, hogy elkészítették a Magyar Röplabda Szövetségben a Magyar Kupa 2021/2022-es kiírásának sorsolását és lebonyolítását. A szövetség honlapján megjelent információk szerint a férfi mezőnyben tizenhét, míg a nőiben huszonnégy csapat küzd az idei szezonban. A férfi NB I-ben érintett MÁV Előre-Foxconn a legjobb 16 között kapcsolódik be a kupasorozatba, méghozzá a szintén NB I-es Szolnoki RK ellen. Az oda-visszavágós párharc első felvonását november 3-án, vagy 4-én idegenben, a másodikat december 5-én Székesfehérváron játsszák kék-fehérek. Az NB I-es MÁV Előre-Berciap női csapata a jelentős számú nevezés miatt selejtezni kényszerül, így Jurij Melnyicsuk tanítványai az azonos osztályban szereplő Kispest SE-vel kerültek szembe, továbbjutás esetén pedig már sokkal erősebb gárda, az Extraligás, bajnoki címvédő Fatum-Nyíregyháza vár rájuk a nyolcaddöntőben. A párharc első meccsét Fehérváron rendezik október 13-án, vagy 14-én, a visszavágóra október 27-én, vagy 28-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában