Lakatos Zsanett

2021.09.05. 17:39

A Velencei-tóról vonult vissza a kenus

Miután nem jutott ki a tokiói olimpiára, bejelentette visszavonulását a székesfehérvári születésű világbajnok kenus, Lakatos Zsanett.

Ferencz Balázs

Szeged 20190825 Kajak kenu 2019 Világbajnokság VB Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi Lakatos Zsanett

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A 26 éves Lakatos Zsanett 2013-ban a duisburgi világbajnokságon C1 200 méteren bronzérmet szerzett, C2 500 méteren pedig Takács Kincsővel a másodikként értek célba. 2014-ben a moszkvai világbajnokságon C1 200 méteren hatodik helyen zárt, míg társával világbajnokok lettek C2 500 méteren. 2015-ben a milánói világbajnokságon C2 500 méteren bronzérmet szereztek, emellett háromszoros Európa-bajnok és egyszeres ezüstérmesként végzett Lakatos.

A Fehérváron született sportoló több mint tíz éven át a Győri VE versenyzője volt, majd egy újpesti kitérő után a sukorói Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémián fejezte be sportolói pályafutását.

– Az már régebben megfogalmazódott bennem, hogy 2020 szeptemberéig szeretném csinálni, de egy évvel eltolták az olimpiát, így én is eltoltam a pályafutásom befejezését egy évvel – mesélte Lakatos Zsanett a Prémium Média & Sport Management-nek. – Voltam világbajnokságon, Európa-bajnokságon is, nyertem is. Az olimpia volt előttem, de nem tudtam azt a szintet megugrani. Bennem volt, hogy hiába csinálja az ember, ha nem sikerül, akkor valami másból kell építkezni. Ha hívtak hétvégén vacsorázni, bulizni, mindig azt mondtam, hogy nem, nem, nem. Én is szeretnék egy kicsit élni. A covid azt mutatta, hogy lelassult minden és elmegy mellettem a világ, mert én csak edzek, eszem, alszom.

Fotó: MKKSZ

Zsanett nem volt könnyű helyzetben a vírus miatti korlátozások idején sem.

– A teljes zárlat alatt voltak, akik ugyanúgy edzettek, engem nem engedtek, és ez két plusz hónap lehetett volna. Covid-os voltam, szóval rakódtak össze a hetek, hónapok. Egyébként semmit nem csinálnék másképp, azt választottam, hogy élsportoló leszek, ezt viszont csak lehajtott fejjel lehet. Nem fért bele nekem az, hogy hétvégén bulizzak. Most próbálom utolérni magam olyan dolgokkal, amik elmaradtak, így nem arról van szó, hogy itthon magamba roskadtam volna.

Hamarosan fodrászként végez, de nem szakad el a sporttól. Lakatos Zsanett a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémián edzőként dolgozik tovább, kenus csoportot kapott. Mint mondja, majd kialakul, melyik foglalkozást űzi tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában