Barátságból jeles, de sok volt a kapott gól

2021.09.03. 21:44

A Mol Fehérvár stadionavatón kapott ki

A lengyel kupagyőztes újjáépült otthonában vendégeskedett a Mol Fehérvár FC. A stadionavatón az RKS Raków Czestochowa csapata megszórta a Vidit.

Ferencz Balázs

Fotó: Tóth Gabriella/molfehervarfc.hu

RKS Raków Czestochowa–Mol Fehérvár FC 5-2 (4-2)

Częstochowa, Miejski Stadion. Vezette: Tomasz Wajda

Raków: Kovacevic (Madrzyk, 84.) – Rundic, Niewulis (Rundic, 75.), Wydra (Petrasek, 63.), Luis (Cebula, 46.), Lopez (Wydra, 73.), Wdowiak, Udovicic (Arak, 46.) (Musiolik, 46.), Sturgeon, Vieira (Tudor, 46.), Guedes (Gwillia, 46.). Vezetőedző: Marek Papszun.

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Kojnok, Lüftner, Dinnyés, Heister – Dárdai, Kovács I., Alef, Jallow – Csoboth (Nyári, 68.), Zivzivadze. Vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Dinnyés (3. – öngól), Lopez (37.), Vieira (39.), Niewulis (45.), Cebula (65.) illetve Dárdai (20.), Zivzivadze (41.)

Fotó: Tóth Gabriella/molfehervarfc.hu

Lengyel, magyar két jó barát – tartja a közmondás, s a történelmi jó kapcsolatot manapság legfőképp a futballszurkolók ápolják. Nem egyszer fordult már elő, hogy a Vidi mérkőzésein lengyel bajtársaik, míg a Raków Czestochowa összecsapásain a fehérvári drukkerek is részt vesznek, és szurkolnak. Ezért esett a Mol Fehérvár FC-re a lengyelek választása, mikor megújult stadionjuk avatójára meccspartnert kerestek. Ráadásul az RKS Raków rohamosan fejlődő együttes, nemrég még a másodosztályban szerepletek, mára pedig már lengyel bajnok és kupagyőztes.

Fotó: Tóth Gabriella/molfehervarfc.hu

A válogatott-program miatt a Vidi több meghatározó játékosát is nélkülözte a jó hangulatú, ünnepi derbin, de nem az összekottság hiánya miatt került villámgyorsan hátrányba. Egy beadásba Dinnyés Olivér ért bele szerencsétlenül, lábáról Kovács Dániel kapujába pattant a labda. A gyatra kezdés után kiegyenlített volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, mígnem a 20. minutumban Zivzivadze labdát szerzett, a felfutó Dárdai Palkó elé tálalt, aki 13 méterről kapufás gólt lőtt, 1-1. Némi mezőnyjáték után Lopez bombázott a fehérvári hálóba, s két perc múlva már meggyőző volt a lengyelek fölénye, Vieira is betalált. Zivzivadze tette szorossá a meccset Kojnok beívelése nyomán, de a szünet előtt Niewulis a Vidi kapujába csúsztatott. 4-2-vel fordultak a felek, s a vendégek már nem tudtak újítani, esélyük sem volt belerondítani a Raków ünnepébe. Cebula góljával lett 5-2. A Vidi legközelebb szeptember 11-én, 20 órakor a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként lép pályára a bajnokság hatodik fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában