Sima dunaújvárosi siker Budaörsön

2021.09.19. 12:23

A Kohász kézisei két forduló után két győzelemmel állnak a női NB I.-ben

A K&H női kézilabdaliga második fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA a Moyra-Budaörs Handball otthonában lépett pályára.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Moyra-Budaörs Handball – DKKA 19-31 (11-17)

Budaörs, 800 néző. Vezette: Asztalos, Szalay Z.

Budaörs: Vártok – Szabó-Májer 3, Hajduch 2, Pálos-Bognár 3 (2), J. Agbaba 2, J. Jovovics 2, Smid. Csere: Varjas-Sipeki (kapus), Tóth Melinda 3, Schneider 1 (1), Horváth L. 1, Szabadfi 2, Braun, Zsigmond V., Palotás, Szalai-Szita. Edző: Buday Dániel

DKKA: Bartulovic 1 – Kukucska 2, Mrmolja 3, Szalai B. 4, Weisheitel 4, Bulath 4 (2), Kazai 2. Csere: Wéninger, Hlogyik (kapusok), Farkas J. 2, Borgyos 3, Fodor N. 2, Sustková 4, Polics, Matucza, Kiss Cs. Edző: Vágó Attila

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2

 

A DKKA a Szombathely ellen elért hazai siker után újabb két pontért utazott Budaörsre. A feladat nem tűnt egyszerűnek, hiszen az újonc gárda is győzelemmel kezdett méghozzá az MTK-t verte Buday Dániel együttese. A szombati találkozó gyors gólváltással kezdődött, majd Bulath, Szalai, Kazai és Weisheitel góljaival 10 perc után meglépett a Kohász, 3-7. A hazai időkérés rövid távon meghozta a gyümölcsét, ugyanis Schneider, Tóth és Agbaba révén kevesebb mint négy perc alatt egyre zárkózott a Budaörs, 6-7. Ezúttal Vágó Attila kért időt, az edzői intelmek pedig hatottak, a Dunaújváros szép lassan ellépett ellenfelétől és félidőre hatgólos vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrészben már nem engedte közel magához ellenfelét a Kohász, majd egy nyolcperces hazai gólcsendet követően először lett tíz gól a differencia 14-24. A folytatásban nem változott a játék képe, Vágó Attila minden játékosát pályára küldte, végül meglepően simán, 31-19-re nyert a Fejér megyei együttes. Folytatás szombaton hazai pályán az egy-egy győzelemmel és vereséggel rajtoló Vác ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában