tájfutás

2021.08.12. 20:55

Újabb magyar arany

A rövidtávú döntők után a középtávú finálékkal folytatódott a senior tájfutók világbajnoksága Fejérben. A magyar versenyzők egy aranyat és öt bronzérmet szereztek.

Horog László

Komoly küzdelmek zajlanak a senior tájfutók világbajnokságán, a verseny ma zárul Csákváron

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fehérvár belvárosában vasárnap a rövidtávú finálékat bonyolították a vb-n, majd a mezőny tagjai előbb a Vértesben, Csákvár körzetében az erdei futamok selejtezőin voltak érdekeltek, ott kvalifikálták magukat a közép-, illetve normál távú döntőkre. A hét közepén a Velencei-hegységben folytatták a futók, csalai központtal került sor a középtávú döntőkre, 1422 indulóval.

A sportolók zöme, harmada Skandináviából érkezett, az északi országokban vannak a legkomolyabb hagyományai a sportágnak. Mellettük hazánk, valamint térségünk országai voltak a legsikeresebbek az elmúlt versenynapon, öt svéd diadal mellett négy siker született, a csehek, a norvégok, a svájciak három aranyat gyűjtöttek, valamint nyert fehérorosz, ukrán, szlovák, szlovén, lett, litván, német és magyar versenyző.

Komoly küzdelmek zajlanak a senior tájfutók világbajnokságán, a verseny ma zárul Csákváron
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A mieink közül a női 50 feletti kategóriában Wengrin Ágnes volt a leggyorsabb, három másodperccel előzte meg lengyel ellenfelét. Dobogóra léphetett ugyanebben a korosztályban, bronzérmes a férfiaknál Nagy István, valamint 3. lett a nőknél a 35 feletti versenyszámban Zsigmond-Heinczinger Száva, 40-ben a rövidtávon Novai Éva, 45-ben Simon Ágnes, 65-ben pedig Takács Éva. A díjakat Pálffy Károly, a megyei közgyűlés alelnöke adta át, érdekesség, hogy Novai pár nappal korábban, Fehérváron aranyérmes lett a rövidtávon, tehát eddig ahol elindult, dobogóra lépett.

A verseny pénteken zárul Csákváron, a Vaskapu völgyben a klasszikus, normál táv döntőivel, 26 kategóriában avatnak győztest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában