Tájfutás

2021.08.06. 21:07

1500 versenyző áll rajthoz a szeniortájfutó-világbajnokságon

Az elkövetkező napokban 37 országból 1500 versenyző áll rajthoz a szeniortájfutó-világbajnokságon.

Horog László

Schneider Béla elnökhelyettes

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A világbajnokság rendezési jogát Japántól vette át Magyarország a nemzetközi szövetség, az IOF felkérésére, ugyanis a 2020-as olimpia elhalasztása, a pandémia miatt a szigetországban már nem maradt energia megszervezni a tájfutó eseményt. A viadal első két napján a koronázóv áros ad otthont a sprint versenyszámának. A rövidtávú verseny kétfordulós, szombaton a selejtező futamot bonyolítják a Bregyóban található atlétikai központnál 10-től 13 óráig, vasárnap a belvárosban és a Piac téren bonyolítják a döntőt.

Schneider Béla elnökhelyettes
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A legidősebb versenyző a nőknél és a férfiaknál is 95 éves, egyikük Svédországból, a másik Svájcból érkezik. Az egyhetes eseményen 37 nemzet 1500 szenior versenyzője áll rajthoz. Az ünnepélyes megnyitó ceremóniát a pláza előtti téren rendezik, augusztus 8-án 13 órakor, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönti a sportolókat. Az erdei futamokat Csala és Csákvár térségében bonyolítják a folytatásban. A szervezőbizottság elnökhelyettese, Schneider Béla elmondta, a viadal rendezése kapcsán minden környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontot szem előtt tartanak. A rendezők és a versenyzők tiszta, szinte érintetlen környezetet hagynak maguk után, a legkisebb terhelést okozva a természetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában