foci

2021.08.16. 14:45

Szerdán folytatják a ZTE-Puskás Akadémia mérkőzést

A felhőszakadás miatt a 69. percben szakadt félbe a találkozó. Az MLSZ versenybizottsága úgy döntött, holnap sort kerítenek a végjátékra.

Németh Krisztián

Így esett meg, hogy még van némi játékidő a mérkőzésből

Fotó: Szabó Miklós/MW

Alighogy megfordította 2-1-re az állást a PAFC, beköszöntött az ország közép-nyugati részén végigsöprő vihar. Percek alatt óriási mennyiségű csapadék zúdult le, mígnem a játékvezető úgy döntött, nem folytatódik a találkozó.

Három szcenárió volt lehetséges: újrajátsszák az egész meccset, a mérkőzésből hátralevő játékidő lejátszását rendelik el, avagy a mérkőzést a félbeszakadáskor kialakult pályán elért eredménnyel igazolják le.

Igazságos döntés született, nem lett volna a fair a ZTE-vel szemben a végeredmény megállapítása. Így viszont extra kör vár a csapatokra. Felfrissülve láthatnak neki az utolsó húsz percnek, amelyet augusztus 18-án, szerdán 17 órától játszanak le. Fontos tudni, hogy a vasárnapi meccsre megvásárolt belépők továbbra is érvényesek.

Volt már példa arra, hogy brutális szélrohamok és esőfüggöny szakított félbe bajnoki mérkőzést. Még a régi sóstói stadionban 2012-ben egy Vidi–Fradi-rangadót mosott el az eső. A Pancho Arénában pedig vihar okozta áramszünet miatt állt a játék.

Így esett meg, hogy még van némi játékidő a mérkőzésből
Fotó: Szabó Miklós/MW

Viharos időket él a PAFC is, az ígéretesen alakuló, Zalaegerszeg elleni meccsen egy győzelemmel valamelyest le lehet csillapítani a paksi vereség okozta hullámokat.

De egy hullámtörővel kevesebben tehetik a felcsútiak, ugyanis a Haladásban nevelkedett Kiss Tamás háromévnyi szolgálat után elhagyja a Puskást. A holland élvonalbeli SC Cambuur együttesében folytatja kölcsönben. A 20 éves támadó 106 NB I.-es összecsapáson – melyeket a Haladás, a DVTK és a PAFC mezében játszotta – tíz gólt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában