foci

2021.08.01. 21:07

Pont nélküli csákvári rajt

A diósgyőri együttes háza táján biztos nagy öröm volt a sorsolást meglátva, hiszen az elmúlt években amelyik gárda a Fejér megyei együttessel kezdte a szezont, a mérkőzés eredményétől függetlenül feljutott az első osztályba.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mivel a csákvári centerpálya felújítása még nem fejeződött be, az Aqvital albérletben, a felcsúti Pancho Arénában fogadta a DVTK csapatát. Enyhe miskolci mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, a DVTK letámadta a sárga mezben játszó hazaiakat, akik nehezen tudtak Póser kapujához érni. Az első helyzetre a 8. percig kellett várni, Zsemlye hozta fel a labdát a csákvári térfélen, majd 20 méterről durrantott mellé a vendégek játékosa. Pár minutummal később Mónos Tamás együttese is veszélyeztetett, egy jobb oldal beadás találta meg a kapu előtt Murait, de a támadó lövését blokkolták a védők. Mindkét gárda játékában benne volt a veszély, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Csákvári oldalon biztató volt látni, hogy néhány húzásból lendületesen tudtak átfutni a miskolci középpályán. A 32. percben egy csákvári figyelmetlenség megbosszulta magát.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást nézett be a hazai védelem, Könyves pedig köszönte szépen és a komoly NB I.-es tapasztalattal rendelkező csatár belőtte a ziccert, 0-1. Később ismét Murai volt a hazai támadás középpontja, beadását Takács közelről lőtte mellé. A 42. percben újfent megrezzent a csákvári háló, Bokros talált be, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a gólt. A második félidőben hatalmas miskolci lehetőség maradt ki, Molnár lövése nem talált kaput. A hazai együttes percei következtek, Torvund beadását Takács fejelte fölé, majd ismét a rutinos csatár került helyzetbe, be is talált, de szabálytalanság miatt szabadrúgást ítélt a játékvezető. Támadószellemben folytatta Mónos Tamás gárdája, az 55. percben Baracskai távoli lövését kellett Pósernek védenie. A 66. percben Csirmaz lódult meg, 22 méterről célba vette a kaput, a vendégek kapusa azonban résen volt. Jól játszott az Aqvital, a félidő közepén jó néhány percre beszorult a DVTK. A 81. percben az eddigi legnagyobb csákvári helyzet maradt ki, Magyar tette középre a labdát, az egész mérkőzésen veszélyes játszó Takács fejelt, de kísérlete a kapufán csattant. A folytatásban sajnos már nem tudott helyzetbe kerülni a Csákvár, de a játék képe biztató volt a folytatásra nézve. A következő fordulóban szintén az első osztályból búcsúzó Budafok otthonába látogat Mónos Tamás együttese, azt a találkozót vasárnap 19 órakor rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában