Foci

2021.08.02. 14:44

Kétgólos PAFC II siker

Az NB III Nyugati csoportjának megyei rangadóján a találkozó lefújása után a Puskás Akadémia FC II csapata örülhetett a MOL Fehérvár FC II otthonában.

Káldor András

Janyickij Kirilo (fehér, PAFC II) és Menyhárt Zsombor harca a labdáért Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Mol Fehérvár FC II – Puskás Akadémia FC II 0–2 (0–1)

Vezette: Muhari Gergő

Mol Fehérvár FC II: Dala – Rónaszéki (Salacz M.), Dékei (Farkas M.), Berekali, Menyhárt (Dénes), Kovács B. (Tóth B.), Gulyás, Fodor P., Tóth T.V., Papp, Vágó. Vezetőedző: Szalai Tamás

Puskás Akadémia FC II: Kiss Á. – Vita, Fodor M., Szin, Nahirnij – Ominger (Krpic), Czár – Molnár B. (Gazdag), Magasföldi, Janyickij (Nagy Z.) – Weslen Júnior. Vezetőedző: Nagy Ádám

Gól: Ominger (36.), Magasföldi (74.)

Érdekes volt, hogy több egykori akadémista is piros-kékbe öltözött, hiszen a hazaiaknál Papp Milán és Berekali Márk volt Puskás-növendékként nézett farkasszemet a felcsútiakkal. Nem kezdett rosszul a Vidi II, a 2. percben Kovács Bence ugratta ki Menyhárt Zsombort, aki 5 méterről, éles szögből kapura lőtt, Kiss Ágoston azonban lábbal nagyot védett. A vendégeknél Weslen Júnior a 12. percben a félpályáról iramodott meg a labdával, lényegében a teljes hazai védelmet kicselezte, majd önzetlenül Janyickij Kirilot hozta játékba, aki 9 méterről alig lőtt kapu mellé.

Janyickij Kirilo (fehér, PAFC II) és Menyhárt Zsombor harca a labdáért Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 36. percben ismét a brazil játékos villant, Junior lefordult védőjéről, majd 15 méterről kapura lőtt, Dala Martin bravúrral védett hárított, ám a kipattanó labdára immár az NB I-es kerethez tartozó Ominger Gergő rajtolt leggyorsabban, és közelről az üres kapuba lőtt, 0-1. A szünet után Dékei Márk lapos lövését Kiss Ágoston védte magabiztosan, akárcsak pár perccel később, amikor Rónaszéki Botond próbálkozását hárította a felcsútiak kapusa. A 74. percben Magasföldi József csúsztatott egy szögletrúgás után fejjel a hálóba, 0-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában