Frissen Fejérből

2021.08.28. 22:30

Kenan Kodro első meccsén két gólt szerzett, nyert a Vidi

Egygólos hátrányból fordítva tartotta itthon a pontokat az MTK-Budapesttel szemben a Mol Fehérvár FC, az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Ferencz Balázs

Kenan Kodro (labdával) első meccsén két gólt hintett

Fotó: DCS/mw

Két, lendületben lévő alakulat feszült egymásnak szombat este, a Mol Fehérvár FC legutóbb a Kisvárda ellen megszerezte első diadalát a bajnokságban, míg az MTK az Újpest legyőzésével hízlalta pontjai számát a tabella elején. Ugyan nem kezdte elsöprően az idényt, de papíron a Vidi volt esélyesebb a győzelemre, s ebben a szellemben vette fel a harcot az MTK-val.

Már a 4. percben riogattak a hazaiak, Petrjak robogott fel a bal oldalon, remekül centerezett, Nikolics 11 méterről egyből lőtt, de Mijatovics jó helyre térdelt, s megkaparintotta a lábáról lepergő labdát. Frissen, lendületesen, nagy kedvvel futballoztak a piros-kékek, s ültek is a kombinációk, tetszetős támadásokkal tarkították a labdabirtoklási fölényt. A 10. percben úgy tűnt, vezetést szerez a Vidi. Petrjak remek ütemben tálalt a felfutó Heister elé, a német védő átbelsőzte a bal kapufa elé, ahova Nikolics robbant be, s másfél méterről a hálóba vágta a labdát. Mindenki felállt a középkezdéshez, mikor jelzett a VAR-busz, hogy videóznak egyet, s les címén visszavonták a gólt... Meggyőző fölényben futballozott a hazai egylet, Heister és Petrjak nagyon érezték egymást a bal oldalon, s jól szálltak középre a beadások is. Dárdai Palkó például tisztán fejelhetett közelről, de Mijatovic szerencsésen belekapott a labdába a gólvonalon. Fél óra telt el, mikor Kojnok Zsolt húzott el a jobb oldalon, szép csellel tartotta a labdát, majd beívelését kifejelték a védők, Heister egyből tüzelt bal külsővel, Mijatovics kapus résen volt. A szünet előtti hajrában a semmiből került helyzetbe az MTK. Grozav 18 méterről küldte kapura a labdát laposan, Kovácsik ujjheggyel tolta a jobb kapufára. A félidő hosszabbításában már célba ért Gheorghe Grozav. Weir felívelésére érkezett a megdermedő Kojnokot megelőzve, s nagy erővel fejelt a bal sarokba, 0-1.

Kenan Kodro (labdával) első meccsén két gólt hintett
Fotó: DCS/mw

A szünetben a Vidi saját nevelésű fiatalja helyett Lüftnert küldte a védelembe Szabics Imre. Fordulás után alábbhagyott a fehérváriak lendülete, ezt használta ki Miovski, mikor 18 méterről tekert a felső sarok felé, Kovácsik szépen, vetődve védett. A 62. percben kettőt is cserélt a Vidi, Kovács István, és a fehérváriak új szerzeménye, a bosnyák válogatott, Kenan Kodro szálltak be. Egy szöglet nyomán Muszliu pattintását fogta a vendégkapus, majd Kodro 17 méteres lövését védte. A 71. percben Kovács ugratta ki mesterien Heistert, akit Varju buktatott a tizenhatoson belül. A büntetőt Kenan Kodro a kapu jobb oldalába helyezte, 1-1. S ezzel nem állt le az Athletic Bilbaotól érkező csatár, mert a 80. minutumban Makarenko ívelése nyomán Kodro a jobb sarokba fejelt, 2-1. A Vidi magabiztosan őrizte előnyét a lefújásig, így értékes pontokat tartott itthon.

Jegyzőkönyv

Mol Fehérvár FC–MTK Budapest 2-1 (0-1)

Mol Aréna Sóstó, 2146 néző. V.: Pintér Csaba (Szalai, Márkus)

Mol Fehérvár: Kovácsik – Kojnok (Lüftner, a szünetben), Rus, Muszliu, Heister – Petrjak (Jallow, 89.), Szendrei, Makarenko, Dárdai (Kovács I., 62.) – Nikolics (Kodro, 62.), Zivzivadze (Szabó L., 80.). Vezetőedző: Szabics Imre

MTK: Mijatovics – Varjú (Kocsis B., 84.), Perkovic, Nagy Zs. – Palincsár (Haraszti, 84.), Weir, Dimitrov (Kata, 66.), Ramadani, Nagy B. (Balázs B., 66.) – Miovski, Grozav (Vancsa, 77.). Vezetőedző: Giovanni Constantino

Gól: Kodro (73. – büntetőből, 80.) ill. Grozav (45+1.)

Sárga lap: Weir (19.), Dimitrov (60.), Ramandi (68.), Grozav (75.) ,Varju (80.), Perkovic (89.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában