Frissen Fejérből

2021.08.01. 19:52

Jól futballozott, vezetett is a Mol Fehérvár FC, mégsem nyert a bajnoki rajton

Az Európa Konferencia-ligától való búcsú után nem maradt más pálya a Mol Fehérvár FC számára, mint a honi bajnokság. Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 2021/22-es idényének nyitányán a ZTE FC vendégeként harcolt a Vidi a pontokért.

Ferencz Balázs

Fotó: Pezzetta Umberto

„Vannak problémáink, de megoldásorientált stábot alkotunk, és csak a saját dolgunkra fókuszálunk. Ez a tervünk az őszre: meccsről meccsre építeni fel a csapat játékát, lőtávolságon belül maradni a Fradival, és kihozni magunkból a maximumot. A Vidinek kutya kötelessége minden mérkőzésen győzelemre készülni. Ez alól természetesen nem kivétel a Zalaegerszeg elleni meccs sem, mindent meg fogunk tenni, hogy győzelemmel kezdjük a szezont, hiszen most mindennél nagyobb szükségünk van pozitív impulzusokra. Nem aggódom, tudom, hogy a munkánknak meglesz a gyümölcse” – fogalmazott a zalaegerszegi találkozó előtt Szabics Imre, a Mol Fehérvár FC vezetőedzője, aki hét játékosára sérülés miatt nem számíthatott, s nem volt ott a keretben az NB III-as együtteshez vezényelt Lyes Houri, Sami Bourard és Evandro sem.

Azonban egyáltalán nem tűnt sebzett gárdának a piros-kék egylet. Nyomott a Vidi. Lendültesen vitte fel a labdákat a széleken, Fiola jobbról érkező beadását követően – a Demjén kezéről lecsúszó labdát – Heister közelről helyezte messze a kapu fölé, majd a Fiola által átívelt lasztit a nyáron a Ferencváros mezét piros-kékre cserélő Marcel Heister szelidítette meg, remek ütemben centerezett az ötös bal sarkáról, de Nikolics 3 méterre a kaputól a jobb kapufa mellé gurított. A 23. percben válaszolt a ZTE, Gergényi tekert középre pontosan, Zimonyi 6 méterről bólintott centikkel a ketrec mellé. A rendkívül aktívan futballozó Eb-hős, a franciák ellen betaláló Fiola Attila a 33. percben egymaga oldott meg egy helyzetet, cselekkel húzódott beljebb, s 14 méterről tekert a jobb felső sarok fölé. Nikolicsnak sajnos továbbra sem ment, remekül lépett ki ugyan egy előreíveléssel, azonban Demjén eszén nem tudott túljárni, labdája elakadt a kapusban. A szünet előtt is eljutott a labda a zalaegerszegi kapu előterébe, Heister gurította be balról, ahol Nikolics sarkáról a tizenegyespont felé pattant vissza a labda, de nem érkezett senki... S ezzel nem volt vége a fehérvári rohamnak, Nego ugratta ki Heistert, de a német beadása elakadt egy hazai lábban, Nego estében megeresztett lövését pedig Gergényi blokkolta.

Fotó: Pezzetta Umberto

A második félidőre újra rázendített az eső, ami rettentően eláztatta a pályát a találkozó előtt, s az első negyvenöt perc alalatt is. Tócsák, tavacskák, csúszós fű nehezítette a játékosok dolgát. De a fehérváriak remekül alkalmazkodtak a körülményekhez. A 47. percben Petrjak szöglete nyomán röviden szabadítottak fel a hazaiak, Alef kanalazta a labdát Dárdai Palkó elé, aki 18 méterről, állítgatás nélkül lőtt ballal tökéletesen, a jobb sarokba, 0-1. A ZTE nem találta a rést a magabiztosan, jól futballozó fehérváriak pajzsán, míg Petrjak és Stopira távoli lövésekkel próbálkozhattak, labdájuk a kapu fölé szállt. Az eső elállt, a pályán lévő víz is elszivárgott, így még pontosabban gördülhettek a támadások. Nem volt benne a játékban, hogy gólt szerez a ZTE. Pedig a 69. percben egy beívelést Kovácsik éppen Babati arcába paskolt, a csatár köszönte szépen, s 5 méterről becsorgatta a labdát, 1-1. Ha már itthon is van VAR, miért ne használnák, a találatot megvizsgálta a videószoba is, hogy nem történt-e kezezés a gól előtt, de nem. Nem változott eztán sem a forgatókönyv, a Vidi támadgatott, azonban a gólhelyzetek már elmaradoztak. Dárdai szabadrúgásáról éppen lekésett Stopira, majd miután csereként debütált a Fehérvárban a Honvédtól szerződtetett Szendrei Norbert, Rus Adrian szabadrúgása már sokkalta veszélyesebb volt. 25 méterről tüzelt, Demjén a keresztléc alól tornázta ki a labdát vetődve. A hosszabbítás negyedik percének végéig tartották maguknál a labdát a fehérváriak, de a kapu elé már nem tudtak odaérni.

A Mol Fehérvár FC ahogy az Ararat Jereván ellen, most sem tudta megtartani előnyét, s így 1 ponttal utazott haza Zalaegerszegről. Szabics Imre a meccs előtt pozitív impulzusokról beszélt, a találkozó után keserű szájízzel örülhettek a fehérváriak a döntetlennek.

Jegyzőkönyv

Zalaegerszegi TE–Mol Fehérvár FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 2000 néző. V.: Andó-Szabó Sándor (Kóbor, Horváth Z.)

ZTE: Demjén – Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál D., Gergényi – Bedi, Halilovic, Tajti (Szalay, 81.) – Babati (Meshack, 75.), Zimonyi (Skribek, 63.), Koszta M. Vezetőedző: Waltner Róbert

Mol Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Rus, Muszliu, Stopira – Petrjak (Szendrei, 80.), Nego, Alef, Heister – Dárdai, Nikolics (Szabó L., 85.). Vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Babati (69.) ill. Dárdai (47.)

Sárga lap: Tajti (5.), Halilovic (12.), Serafimov (45.), illetve Nego (24.), Heister (56.), Muszliu (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában