Helytállás az ETO ellen

2021.08.29. 11:23

Az ötszörös BL győztes csak a hajrában múlta felül az Albásokat

A Nemzeti Kézilabda Akadémián edzőtáborozó, a tavalyi bajnokságban ezüstérmes Győri Audi ETO KC csapatával játszott felkészülési mérkőzést az Alba Fehérvár KC. A fehérváriak számára hasznos találkozón hétgólos ETO-siker született.

Káldor András

Utasi Linda (14) kétszer vette be a győriek hálóját

Fotó: Audi ETO KC

Győri Audi ETO KC-Alba Fehérvár KC 30-23 (14-11)

Győri Audi ETO KC: Glauser, Leynaud, Solberg (kapusok), Pintea 8, Háfra N. 4, Schatzl 4, Kristiansen 3, Ryu 3, Despotovic 2, Ogonovszky 2, Lukács 2, Fodor 1, Hansen 1, Faluvégi, Oftedal. Vezetőedző: Ambros Martin

Alba Fehérvár KC: Dányi, Pijevic, Tóth N. (kapusok), Smbatian 8, Bardi 4, Domokos 2, Gerháth 2, Háfra L. 2, Utasi 2, Hudák 1, Takó 1, Töpfner 1, Besszer, Boldizsár, Ohyama. Vezetőedző: Boris Dvorsek

Ugyan több sztárjátékosa is hiányzott a zöld-fehér gárdának, de így is bombaerős csapattal találta magát szembe az Alba. Hárman a fehérváriaknál sem voltak a keretben, Triscsuk Krisztinát bár nevezték, de végül pihenőt kapott Boris Dvorsektől. Varga Emőke, ujjműtétjét követően a héten már elkezdte az edzéseket, Szarka Adrienn izomsérülése még rehabilitációra szorul.

Utasi Linda (14) kétszer vette be a győriek hálóját
Fotó: Audi ETO KC

Jobban indított a győri együttes, de a 6. percre kiegyenlített az Alba (2–2), majd tíz percen keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidő utolsó perceiben alakult ki az addigi legnagyobb különbség, háromgólos győri vezetéssel vonulhattak szünetre a gárdák. A második játékrész Crina Pintea találatával indult, a 38. percben már 18–14-re vezetett a Győr. Jól tartotta magát az Alba, de három gólnál egyszer sem tudott közelebb zárkózni, és végjátékot is jobban bírta az Audi ETO KC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában