női kézi

2021.08.12. 22:01

Albás visszavágás a Motherson-Mosonmagyaróvár ellen

Lejátszotta a felkészülési időszakban az ötödik tesztmérkőzését az Alba Fehérvár KC csapata a Motherson-Mosonmagyaróvár ellen. A találkozó az előző heti, móri összecsapás visszavágójának tekinthető, amelyet ezúttal az Alba nyert meg.

Káldor András

Gerhát Kincső hatszor vette be az MKC kapuját

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Motherson-Mosonmagyaróvár KC – Alba Fehérvár KC 29-31 (15-13)

UFM Aréna, 400 néző. Vezette: Molnár B., Horváth P.

Mosonmagaróvár KC: Szemerey – Kojic 1, Asanin 2, Tóth E. 1, Konecná 3, Kovács P. 3, Stranigg Zs. 4 (2). Csere: Mistina (kapus), Hajtai 3, Lancz 3 (1), Pásztor 6, Tóth G. 3. Edző: Gyurka János

Alba FKC: Pijevic – Töpfner 5 (1), Bardi 4, Boldizsár, Hudák 1, Triscsuk 5 (2), Takó. Csere: Tóth N., Kubina (kapusok), Smbatian 5, Gerháth K. 6 (1), Háfra L. 1, Domokos 3, Besszer, Utasi 1. Edző: Boris Dvoršek

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/3, ill 6/4

– Fontos ugyan az eredmény – a mi munkánkban mindig az –, de az edzőmérkőzések alkalmával az a legfontosabb, hogy összeálljon a csapat játéka s hogy a lányok hozzászokjanak, megtanulják az új módszereket. – tudtuk meg Boris Dvoršek vezetőedzőtől.

Gerhát Kincső hatszor vette be az MKC kapuját
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első félidőben a házigazdák jobban kezdtek és a tizenötödik percre négygólos előnyt kovácsoltak (8-4), és ebből meg tudtak tartani a szünetre két találatot. A pihenő után az Alba alaposan megnyomta a második fél­idő elejét. Gyors, dinamikus és küzdelmes volt a mérkőzés, de mindkét oldalon voltak hullámvölgyek, gyengébben sikerült periódusok. Egy ilyennel kezdte a második játékrészt az MKC, amelynek következtében először vette át a vezetést a Fehérvár. Triscsuk Krisztina és az Albával az elmúlt héten szerződést kötő ukrán Tamara Smbatian vezérletével tíz perc elteltével, négy góllal húzott el a vendég együttes, komoly feladatot adva így a hazai gárdának. Többször döntő helyzetekben hibázott az Óvár, és ezt igen jól használta ki a Dvoršek-csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában