Frissen Fejérből

2021.08.10. 20:25

A Prémium Liga ötödik fordulójában is állt a dobogón Fejér megyei erősember

Dupla megmérettetéssel várta Siófok a hétvégén az erősembereket, hiszen az augusztus 6-i kamionhúzó liga negyedik fordulóját követően másnap, augusztus 7-én rendezték meg a CESA® Prémium Liga 5. fordulóját.

Elekes Gergő

Erő és szépség egy képen: a Conan-kör különlegesre sikeredett Siófokon

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A helyszín ezúttal a Scitec Muscle Beach volt, ahol hat versenyszámban, 11 erősember mérte össze erejét és állóképességét.

Elsőként egy 14 tonnás kamion várta őket, melyet 20 méteren keresztül húztak, időre. Ezt a viking nyomás követte, ahol az volt a cél, hogy a 160 kg-os súlyt minél többször emeljék fel a fejük fölé 60 másodpercen belül. Pihenésre ezt követően sem volt idő, jött ugyanis a Conan-kör, ami Siófokon még látványosabb volt a megszokottnál, hiszen az urak csinos hölgyek segítségével vették az akadályt. A negyedik feladat az úgynevezett súlypiramis volt, ahol egy 186 kg-os, majd egy 226 kg-os súlyt cipeltek fel a versenyzők 5 lépcsőfokon.

Erő és szépség egy képen: a Conan-kör különlegesre sikeredett Siófokon
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ötödikként érkezett a jól ismert traktorkerék. Ezúttal két monstrum várta a forgatását: egy 380 kg-is, melyet kétszer fordítottak át, és egy 560 kg-os, melynél már 1 forgatás elegendő volt.

Mészáros Dávid munka közben
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A versenyt a kőgolyósor zárta: e során 3 darab állvány, egy 140 cm-es, egy 130 cm-es és egy 120 cm-es magasságú várta a kőgolyókat. 140-es magasságra a 120, 130 kg-os köveket, 130 cm-re a 140 és 150 kg-os köveket, végül a 120 cm-es állványra a 159 és 170 kg-os súlyokat kellett felemelni.

Sebestyén János a verseny végén is felállhatott a képzeletbeli dobogóra
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap legsikeresebb versenyzője 62 ponttal Juhász Péter lett, őt a mezőszilasi Sebestyén János 48 ponttal és Molnár Zsolt 46 ponttal követték a dobogón. A verseny további Fejér megyei résztvevői, a sárosdi Mészáros Dávid 41 ponttal az ötödik, míg Kovács Ferenc Polgárdiból 34,5 ponttal a hetedik helyen finiselt.

A folytatásban Látrány várja az erősembereket augusztus 14-én az éves bothúzó ob-vel, mellyel világversenyekre is kvalifikálhatnak a sportemberek, ezt követően pedig augusztus 28-án Balatonlelle és a Prémium Liga hatodik állomása, egy vizes ob kihívásaival kell megküzdeniük, ahol – a nevéből adódóan – a versenyszámok a vízben kerülnek megrendezésre – tudtuk meg Mounier Stephane szervezőtől.

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/a-balaton-partjan-huztak-a-kamiont-az-eros-holgyek-es-urak-5177306/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában