kispályás foci

2021.08.26. 21:59

A Joga Bonito diadala

Tizenegy csapat részvételével rendezték meg a kispályás Széchenyi-kupát, a nemrégiben alakult Joga Bonito nyerte a serleget.

Horog László

Mári Milán, a győztes csapat kapitánya

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Mivel a tervezett 12 együttes nem jött össze, 11 kispályás futballcsapat kezdte meg a küzdelmeket három csoportban. Két csoportban négy-négy gárda viaskodott, a harmadikban csak három. Azonban nekik sem volt könnyebb dolguk, ők duplán játszottak egymással, mire kialakult az első kör végeredménye, nyolc együttes folytatta egyenes kieséses rendszerben. A Joga Bonito a csoportküzdelmeket könnyedén vette, akadt 9-3-as és 15-1-es győzelmük, ebben a kanyarban 38-5 volt a gólkülönbségük, a negyeddöntőben korábbi NB I-es futballistákkal, Thomas Sowunmival és Salacz Zoltánnal a Masterplast csapatát verték 5-1-re. A fehérvári Joga Bonito az elődöntőben és a döntőben is 2-2-re végzett, a büntetőpárbajban verték előbb a fővárosi SZPCDSE gárdáját, a fináléban pedig a Girnyó FC-t. Utóbbi gárda szintén fehérváriakból áll, az együttes magja nagypályán a megyei I.-es Sárosd csapatában érdekelt. A Joga gerincét Balatonfűzfőn, Pátkán és Móron szereplő fiatalok alkotják.

Mári Milán, a győztes csapat kapitánya Fotó: Horog László

– A srácokkal öt-hat éve ismerjük egymást, ám a csapatot nemrégiben alapítottuk, ez volt a harmadik tornánk közösen, a nyáron Budapesten a csoportkört nem éltük túl, Pátkán megnyertünk egy emléktornát, valamint győztünk a hét végén Fehérváron is. Mi adtuk a legjobb játékost Kovács Levente és a gólkirályt, a 20 találatot jegyző Koltai Tibor személyében – közölte a csapatkapitány, Mári Milán.

A legjobb kapus Rigó Ádám (Girnyó FC) lett. A fehérvári torna két szervezője, Pinkóczi Tibor és Nagy Lajos elmondta, színvonalas küzdelmek zajlottak. A kupát minden megyében megrendezik, az adott forduló győztesei az országos fináléban bizonyíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában