kajak-kenu

2021.08.19. 18:35

A DKSE utolsó nagy hazai versenye zajlik a Maty-éren

Az év utolsó hazai komoly kajak-kenu versenyét, a felnőttek országos bajnokságát rendezik meg péntektől vasárnapig a szegedi Maty-éren, ami egyben világbajnoki válogató is lesz. A DKSE versenyzői is érdekeltek lesznek a viadalon, összesen tízen, dobogós és győzelmi reményekkel.

Gallai Péter

Az indulás előtti edzésen készült képen Horváth Attila (balra) edző, Kulcsár Dorina, Hajdu Jonatán, Horváth Benedek, Bucsi Bence, Kovács Máté, Kovács Áron, Kiss Balázs és Molnár Gergely edző. Az ob-n induló csapatból hiányzik Slihoczki Ádám, Pető Réka és Pető Ákos

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A megmérettetés előtt még hazai vízen készültek a résztvevők, ekkor beszélgettünk Molnár Gergely edzővel, milyen célokkal, reményekkel vágnak neki a három napnak.

– Azzal kezdeném, Slihoczki Ádám már kijutott az U23-as világbajnokságra, azaz újfent van versenyzőnk ebben a korosztályban is. Ami a mostani viadalt illeti, a legnagyobb, abszolút esélye Hajdu Jonatánnak van Fekete Ádámmal 500 méter párosban, hogy megszerezzék a vb-részvételi jogot futamgyőzelemmel. Az Európa-bajnoki válogatón senki nem tudta megszorítani őket, szerintem most sem lesz másként, de azért mindez akkor biztos, ha majd célba értek. A válogatási elvekben le van írva, a kapitány bizonyos számokban tehet kivételt, mondjuk az olimpiai résztvevőket előnyben részesítheti. Ettől függetlenül bizakodom abban, más számban is ott lehetünk, például Kiss Balázs egyesben vagy párosban Bodonyi Andrással még kiharcolhatja a válogatottban a helyét. Kíváncsian várom, Slihoczki Ádám mire lesz képes, aki azokon a távokon áll rajthoz, amiben a korosztályos vb-n fog, ami kötelező, C-2 500-on Kollár Kristóffal, 1000 méteren pedig Kocsis Ádámmal. Ezen felül a DKSE négyesének is tagja lesz.

A verseny nemcsak a vb-szereplés és a becsületbeli ügyek miatt fontos, hanem a klubok közötti kiélezett klubversenyben is minden, minél jobb helyezés számít, amivel értékes pontokat tudnak szerezni. Az összesített rangsor pedig az egyesületek, így a DKSE későbbi támogatottságát is meghatározza.

– A gyerektől a felnőtt országos bajnokságig a szakosztályok gyakorlatilag a pontokért harcolnak, és nagyon nagy a harc – jegyezte meg a szakember.

Az indulás előtti edzésen készült képen Horváth Attila (balra) edző, Kulcsár Dorina, Hajdu Jonatán, Horváth Benedek, Bucsi Bence, Kovács Máté, Kovács Áron, Kiss Balázs és Molnár Gergely edző. Az ob-n induló csapatból hiányzik Slihoczki Ádám, Pető Réka és Pető Ákos
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ami pedig a többieket illeti, Horváth Benedek indul páros számokban, egyesben és négyesben, Bucsi Bence két négyesben szerepel, Kovács Máté szólóban, páros kenuban lesz érdekelt. Az ifista Kovács Áron is szerepet kap, ő két négyes hajóban. Kulcsár Dorina a női kenusok mezőnyében lesz érdekelt, Pető Réka Hajduval a mixhajóban evez majd, a múlt hétvégén a magyar SUP-bajnokságon a felfújható kategóriában kétszeres aranyérmes Pető Ákos most a kemény deszkás mezőnyben bizonyíthat tizenöt kilométeren.

– Legtöbbször dobogós helyekre várom őket, nagyon bízom benne, kenu ezer méter párosban is lesz több hajónk, amelyik jól szerepel. Ötszáz méteren pedig öt egységgel leszünk érdekeltek, mert mindegyik DKSE-sportolónak más klubbeli társa lesz. Mind a három négyesben rajthoz állunk, azaz összességében sok távon leszünk ott. Ebből kifolyólag a korábbi évekhez hasonlóan jó lenne minél több futamot megnyerni, de érmes pozíciókra is igen jó esélyeink vannak. Szerintem kiválóan fogunk szerepelni, úgy látom, a versenyzők motiváltak, és már várják a szereplést.

Sokkal felszabadultabbak, mint év közben, amikor rengeteget kell gürizni, hogy kijöjjenek az eredmények. Mostanra már mindenkiben benne van az elvégzett munka, most tulajdonképpen fejben kell maximálisan koncentrálni, és az akaraterőre lesz szükség. Kemény versenyt várok, mert ahogy nekünk, úgy mindenkinek ez egy komoly megmérettetés. Azt gondolom, a kenusaink elég meghatározóak a magyar mezőnyben, éppen ezért eredményes bajnokságot várok – hangsúlyozta Molnár Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában