motorverseny

2021.07.16. 20:50

Vissza az élre!

A Spanyol Suberbike Bajnokság Kovács Bálinttal a mezőnyben Barcelonába látogat a hétvégén. A fehérvári motorosnak nem is lehet más célja, mint visszaszerezni elsőségét az összetett pontversenyben.

Beke Zsombor

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team által menedzselt Kovács legutóbb Aragónban állt rajthoz néhány héttel ezelőtt. Az a hétvége nem sikerült jól a magyar pilótának, ugyanis előzetes teszt hiányában sok idő elment a megfelelő beállítások megtalálásában. Már csak ezért is döntött úgy a fehérvári motoros cseh csapatával, a New2Projecttel, hogy a mostani futamot megelőzően tesztelnek a barcelonai aszfaltcsíkon.

Fotó: H-Moto Team

– A teszt előtt még soha nem jártam ezen a pályán. Láttuk, hogy Aragónban milyen nehéz dolgunk volt előzetes gyakorlás nélkül, így fontos volt, hogy ezúttal két napot a pályán tölthettünk. Az elsőn először a pályatanulásé volt a főszerep, majd délután már egyre jobban finomítottuk a beállításokat. A megfelelő alapparaméterek megtalálása utána a második napon dolgozhattunk a versenytempónkon, hiszen eddig azzal a magas gumikopás miatt akadtak problémáink. Elsősorban a futóművön és az elektronikán próbáltunk úgy változtatni, hogy a hátsó abroncsok tovább maradjanak életben. Összességében a két nap alatt szerintem jó munkát végeztünk, talán az eddigi legjobb tesztünket teljesítettük – nyilatkozta honlapunknak Kovács Bálint.

A fiatal motorversenyzőnek nem is lehet más célja, mint egy jól sikerült hétvége után visszavenni az összetett pontversenyben az első helyet az Open 1000 kategóriájában, jelenleg mindössze egy pont a lemaradása Marc Miralles mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában