Alba FKC

2021.07.21. 15:41

Új utakon indultak el a kézis lányok

A tavalyi bajnokság igencsak csalódást keltő szereplése után lényegében új alapokról és új vezetőedzővel vág neki az Alba Fehérvár KC csapata a 2021/22-es idénynek.

Káldor András

Hudák Emma, Takó Viktória, Boris Dvoršek, Domokos Dalma, és az Európa-bajnok Besszer Borbála

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A fiatalokra, a klub utánpótlására támaszkodva próbálunk meg évről-évre fejlődni. Bizonyos szempontból hátrányban vagyunk abban a versenyben, amely jelenleg a sportágban zajlik, de megpróbálunk felnőni a konkurenciához – mondta Balássi Imre, a klub elnöke, aki ezt követően bemutatta a gárda új vezetőedzőjét, a horvát Boris Dvoršeket.

– Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a tavalyi évet befejező szakmai stábot kiegészítjük egy tapasztalt edzővel, aki ezeket a fiatal játékosokat még jobban tudja fejleszteni, és irányítani. Azért esett a választásunk Boris Dvoršekre, mert nagyon komoly edzői múlttal rendelkezik, hiszen férfiaknál a PPD Zagreb csapatával kétszeres bajnok és – kupagyőztes, valamint 2013-ban SEHA liga győztes volt. Emellett dolgozott a horvát női válogatott mellett több világversenyen is. A felnőtt válogatott irányítása mellett számos utánpótlás korosztályú csapatok szövetségi kapitányaként is tevékenykedett – tette hozzá a klubvezető.

Boris Dvoršek a kemény munka híve
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindenesetre Dvoršek székfoglalójában már előre vetítette, hogy nem vár sétagalopp a felkészülés során az Albás-lányokra.

– Ez egy nagy megtiszteltetés és egyben lehetőség, kihívás is a számomra, hiszen a világ egyik legerősebb bajnokságában dolgozhatok. Hétfőn reggel érkeztem Székesfehérvárra, délután, egy rövid ismerkedés után pedig már el is kezdtük a munkát, és a felkészülést a jövő szezonra. A körülmények kiválóak, szemmel láthatóan minden feltétel adott a magas szintű munkára, és ahhoz, hogy sikeres szezont játszunk. Ez a célom, valamint az, hogy minél többet fejlődjön a csapat. Olyan körülmények uralkodnak a klubnál, amelyekhez hasonló Horvátországban talán csak a férfi bajnok Zágrábnál. Ugyan csak pár napja dolgozunk együtt, de az első pillanattól éreztem elhivatottságukat a sportág irányában, itt mindenki imádja a kézilabdát. – fogalmazott.

– Számomra a győzelem a legfontosabb, ezt a mentalitást szeretném átültetni a játékosokba. Persze nem lehet minden meccset megnyerni, de ez a gondolkodás kell, hogy jellemezze a csapatot – emelte ki a szakember.

Az új szakvezető munkáját a korábbi vezetőedző Józsa Krisztián, Siti Eszter, és a horvát női válogatott mellett is dolgozó Alen Marosevic segíti majd.

Hudák Emma, Takó Viktória, Boris Dvoršek, Domokos Dalma, és az Európa-bajnok Besszer Borbála
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A játékoskeretben több változás történt a tavalyi idény után. Távozott az együttestől Temes Bernadett, Szabó-Májer Krisztina, Rózsás Josephine, míg az érkezők oldalán találjuk a Hudák Emma, Domokos Dalma, Takó Viktória triót. Továbbra is az Albát erősíti az Európa-bajnoki bronzérmes kapus, Tea Pijevic, aki meghosszabbította szerződését. Az már korábban eldőlt, hogy Afentaler Sára, Gerhát Kincső, Varga Emőke ugyancsak Fehérváron folytatja.

Az új szerzeményeket a szurkolók már jól ismerhetik, mivel korábban sok borsot törtek mostani csapatuk orra alá. A 23 éves, szlovák válogatott Hudák Emma, és a 21. életévében járó Domokos Dalma a 2020/21-es bajnokságban bronzérmes Mosonmagyaróvár csapatától tette át székhelyét, abban a reményben, hogy sokkal több játékidőt kaphatnak, mint korábbi együttesüknél. A 20 éves Takó Viktória a Boglári Akadémia-SZISE együttesétől igazolt Fehérvárra, eddig 25 NB I- es mérkőzésen 54 gólt szerzett.

A mindössze 22 éves átlagéletkorú Alba FKC-re – melynek kerete még nem teljes – kilenc felkészülési mérkőzés vár az elkövetkezendő két hónapban.

A cél pedig nem titkoltan, hogy minél markánsabb együttesként vágjon neki a jövő szezonnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában