foci

2021.07.25. 19:55

Rajtol a tizennegyedik Puskás–Suzuki-Kupa

Ismét a Fejér megyei településre látogat el a korosztályos nemzetközi labdarúgás krémje.

Beke Zsombor

A Székely Gábor vezette Puskás Akadémia

Fotó: Puskás Akadémia

Az utolsó pillanatban változott a Puskás–Suzuki-Kupa mezőnye, a Panathinaikosz helyére a horvátországi Eszék utánpótláscsapata érkezik Felcsútra. A görög csapat visszalépése mögött a koronavírus áll, ugyanis a korosztályos együttesben még az utazás előtt pozitív esetet találtak.

A nívós tornára ismét erős csapatok látogatnak el Magyarországra. Az A csoportban az FK Csíkszereda, a friss beugró NK Osijek, a Székely Gábor vezette Puskás Akadémia, valamint a német rekordbajnok Bayern München korosztályos csapata méri majd össze tudását. A B csoportban a kupa történetének legeredményesebb együttese, a Budapest Honvéd mellett a belga KRC Genk, a portugál Sporting CP, valamint a brazil CR Flamengo kapott helyet.

A Székely Gábor vezette Puskás Akadémia
Fotó: Puskás Akadémia

A PAFC a torna történetében már hatszor jutott a fináléba, ám győznie még egyszer sem sikerült a hazai együttesnek. A korábbi években olyan játékosok léptek pályára a Puskás–Suzuki-kupán, mint Alvaro Morata vagy a 2018-as tornán a Flamengóval bronz­érmes Reinier Jesus Carvalho, akit később leigazolt a Real Madrid, jelenleg pedig a Borussia Dortmund játékosa. A neves külföldi labdarúgókon kívül több, már a magyar válogatottban is bemutatkozó futballista is pályára lépett a tornán, például Sallai Roland vagy Kleinheisler László, de a Puskás Akadémia FC NB I.-es gárdájában is jó néhányan a korosztályos megmérettetésen mutatkoztak be a nagy­közönségnek.

A torna hétfői programja:

14.15 CR Flamengo–Budapest Honvéd

15.45 NK Osijek–FK Csíkszereda

17.30 Bayern München–Puskás Akadémia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában