Száguldó cirkusz

2021.07.28. 18:09

Következik a 36. F1-es Magyar Nagydíj

A hungaroringi aszfaltcsíkon tetőzhet Max Verstappen és a címvédő Lewis Hamilton rivalizálása.

Beke Zsombor

Idén is herendi trófeák várják a dobogósokat

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Idén újra nézők előtt száguld majd a Forma-1 mezőnye a Hungaroring 4381 méter hosszú aszfaltcsíkján. Az elmúlt évek legizgalmasabb idényében hazánkban feszülhet újra egymásnak Max Verstappen és Lewis Hamilton.

Az elmúlt 35 évben rengeteg nagy csatát láthatott már a Hungaroring közönsége, az idei Forma-1-es magyarországi hétvége is igazi csemegét tartogathat a kilátogató szurkolók és a tévénézők számára.

A 2021-es szezon az elmúlt évek kissé egyhangú Mercedes-uralma után nem csak a középmezőnyben, hanem az élen is izgalmas csatákat hoz, az év elejétől hatalmas harcot vív egymással Max Verstappen és Lewis Hamilton. Kettejük rivalizálása eddig is magában hordozta a baleset veszélyét, legutóbb már egyikőjük sem engedett a csata során és összeütköztek a Brit Nagydíjon. Az ütközetből Hamilton került ki jobban, ő folytatni tudta a versenyt, míg Verstappen 51 G erővel csapódott a gumifalnak, de szerencsére nem sérült meg. Az esetet követően a Mercedesben ülő hétszeres világbajnok brit kapott 10 másodperces büntetést, de így is megnyerte a versenyt. Az esetet nagy sajtóvisszhang követte, ami valószínűleg a magyar hétvége csütörtöki médianapjára is igaz lesz, hiszen a Red Bull hivatalosan kérte az FIA-t az eset felülvizsgálására.

Idén is herendi trófeák várják a dobogósokat
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

De nem csak a legelején számíthatunk szoros csatára, hiszen a dobogós helyekért folytatott harcban érdekelt lehet az idén helyenként régi fénykorát idéző Ferrari és a McLaren is, arról nem beszélve, hogy a hírek szerint mind szombatra, mind vasárnapra megérkezhet az eső a mogyoródi pályára, ami még inkább megkeverheti az erőviszonyokat. Ami a jelenlegi mezőny hungaroringi tapasztalatát illeti, Lewis Hamilton az elmúlt öt magyarországi versenyéből négyet megnyert, egyedül 2017-ben nem állt a dobogó legfelső fokára, akkor az azóta már az Aston Martinhoz igazoló Sebastian Vettel nyert. Bajnoki vetélytársa, Verstappen még soha sem győzött Magyarországon.

A kiérkező szurkolóknak fontos információ, hogy a rendezvényre csak védettségi igazolványra lehet belépni, de maga a kártya nem elégséges még, egy védettségi karszalagot is be kell szerezniük a kilátogató nézőknek, melyekhez a budapesti Akvárium Klubban, illetve a Fóti M3-as parkolóban juthatnak hozzá. Fontos, hogy a pályán és környékén nem lesz lehetőség a karszalagok átvételére.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj időterve:

Péntek:

1. szabadedzés: 11.30-12.30

2. szabadedzés: 15.00-16.00

Szombat:

3. szabadedzés: 12.00-13.00

Időmérő: 15.00-16.00

Vasárnap:

Futam rajtja: 15.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában