verseny

2021.07.06. 21:00

Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság Csákberényben

2021. július 9-11-ig rendezik a kombinált lövészeti szakág kontinensviadalát.

feol.hu

Nem is akármilyen helyszínen, a Vérteserdő Zrt. „vadonatúj” csákberényi lőterén. A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas komplexum több mint 100 hektáron terül el, festői dombok ölelésében. Lehetőséget ad a teljes területen korongvadászat, 4 kiépített pályán pedig gyorsított korongvadászat versenyekre. Ezeken kívül két Trap (Universal és Bolygó) pálya, két 50 m-es futóvad pálya, valamint egy 20 lőállásos 200 m-es állóvad pálya várja a sportág képviselőit.

A kombinált lövészeti szakág egyesíti a koronglövészetet és az álló célokra, valamint futócélra történő golyólövészetet. Célja, hogy minél szélesebb körben tegye próbára a versenyző lőképességeit. A koronglövő számok Trap és Compak pályákon, a golyólövő számok 100m-es állócél, valamint 50 m-es futócél lövő pályákon kerülnek lebonyolításra. A FITASC Európa-bajnokságon minden nevezőnek rész kell vennie minden versenyszámban, vagyis 2×25 korong Compak, 2×25 korong Trap és 40 lövés golyós puskával (2×20), azaz célonként 5 lövés.

Izgalmas versenyeket várunk, hiszen az elmúlt időszakban kevés gyakorlási lehetőség adatott, pláne éles szituációban. A csákberényi lőtérnek köszönhetően egy olyan komplex rendezvényhelyszín jött létre, melyből nemcsak a sportlövők profitálhatnak, de a környék idegenforgalmának is meghatározó eleme lehet.

A verseny kezdete előtti napon – 2021. július 08-án, 18 órai kezdettel – kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, valamint az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásával létrejött Csákberényi Lőtér avatójára. A megnyitón beszédet mond Magyar Csaba a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke, Macsek Lajos a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója, Vécsei László, Csákberény polgármestere, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Zambó Péter az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a 2021-es “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztosa – tudtuk meg a Vérteserdő.hu-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában