Frissen Fejérből

2021.07.28. 21:30

Kedvező helyzetben várja a folytatást a Puskás Akadémia

Csütörtökön rendezik az utolsó csoportkört a Puskás Suzuki Kupán. Mivel szerdán kikapott az Eszék, kedvező helyzetben várhatják a házigazdák a mai mérkőzést.

Németh Krisztián

Döntetlen is elég a döntőbe jutáshoz a Puskásnak

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Remek rajtot vett a Puskás Akadémia csapata a nemzetközi U17-es labdarúgótornán. Székely Gábor együttese a Bayern München 2-0-s és a Csíkszereda 5-1-es legyőzése után pihenhetett egy napot.

Míg ők pihentek, csoportjukban a pont nélküli Bayern és a Csíkszeredát legyőző Eszék feszült egymásnak. Utóbbiak az első félidő vége felé vezetést szereztek, ám a München nemcsak egyenlíteni, fordítani is tudott a második játékrészben.

Döntetlen is elég a döntőbe jutáshoz a Puskásnak
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Rendkívül izgalmassá és összetetté vált a végjáték a csoportban. A hat pontos Puskás Akadémia páholyból nem várhatja az Eszék elleni utolsó fordulót, de egy döntetlen is elég lehet számára a csoportelsőség megőrzéséhez és a fináléban való részvételhez.

A B csoportban szerdán 2-0-ra kikapott a Sportingtól a Flamengo, így eldőlt, hogy a legutóbbi kiírás győztese már biztosan nem lehet ott a döntőben. A Budapest Honvéd viszont végre megszerezte első góljait! Két döntetlennel a háta mögött vezetést szerzett a Genk ellen, ám belgák a szünet után fordítani tudtak. A piros-feketék negyedórával a meccs vége előtt egyenlítettek 2-2-re. Így mind a két együttes iksszel fejezte újabb mecscsét is. Igaz a Genk az utolsó találkozóján még megszerezheti első győzelmét, a Honvéd sorsa viszont már nem a saját kezében van.

A csütörtöki program

Bayern München – Csíkszereda, 11:00

Sporting – Genk, 13:45

Puskás Akadémia – Eszék, 15:30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában