Frissen Fejérből

2021.07.18. 21:03

Izgalmas végjátékot hozott a murva – A Csomós–Nagy páros nyerte a Székesfehérvár–Veszprém Rallye-t (videó)

A Csomós Miklós–Nagy Attila páros karrierjük második győzelmét szerezte meg. A bajnokságot vezető Hadik András–Kertész Krisztián kettős az utolsó gyorsaságin kiesett.

Németh Krisztián

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Úgy kell a murva a hazai ralinak, mint egy falat kenyér! A bajnokság egyetlen murvás futama sok látványt és izgalmat hozott, a végeredménynek köszönhetően pedig fel is pezsdítette a helyzetet az összetettben.

Szombaton a Turán Frigyes–Bagaméri László kettős nyitott győzelemmel a Nagylőtéren, nemhiába mondta a verseny előtt Frici, hogy imádja a murvát. Aztán megindult a Csomós–Nagy kettős alatt a Skoda Fabia R5! Ihletett formában száguldottak, elmondásuk szerint az egyik nagylőtéri etap, életük legjobb gyorsaságija volt. Mindeközben a Bútor–Tagai duó a Citroen C3 WRC-vel szinte végig a mezőny élén volt. Ám mivel a francia gépcsoda még az R5-ösöknél is erősebb és jobb, a páros nem fejezi be a versenyeket. Nekik maradt az „örömautózás”, Csomóséknak pedig az első hely a nap végén. A bajnokságot vezető Hadik András–Kertész Krisztián alkotta Ford Fiestás páros szorongatta őket, 36 másodperces hátrányban várhatták a vasárnapot. Turán Friciék pedig azért bosszankodhattak, mert az utolsó gyorsaságin elment az erő a Volkswagenből.

A végjáték előtt, szombaton kora este a székesfehérvári szuperspeciál szakaszon randevúzott a mezőny. A Palotai út aszfaltján sorjáztak a száguldó, csikorgó, ordító autócsodák, köztük természetesen Bútor Robiék, akik a hétszeres világbajnok Sebastian Ogier korábbi autóját hozták el Fehérvárra is.

Vasárnap az idei Salgó Rallyn győzedelmeskedő Csomósékhoz érdemben nem tudtak közelebb kerülni Hadikék, pedig gyorsaságit is nyertek. Klausz Kristóf és navigátora Csányi Botond pedig kapaszkodott a dobogóra. A pápai születésű pilóta szinte hazai pályának tekinti ezeket a szakaszokat, meg is lett az eredménye, hiszen a harmadik helyen végeztek. Ehhez persze az is kellett, hogy Hadikék kiessenek. A páros az utolsó gyorsaságin a Kislőtéren fának ment, a kocsi összetörött, de sértetlenül szálltak ki a Fordból. Az etapot a baleset miatt törölték. Csomósék behúzták a győzelmet, Turánék pedig felküzdötték magukat a szombati nehézségek után a második helyre.

– Nagyon jó időket autóztunk, jó tempót diktáltunk, nagyon sajnáljuk Hadik Bandiékat, nem így szerettük volna megnyerni a power stage-et, és a második napot. A győzelem úgy is meg lett volna, ha ő célba ér, de így nagyon sok pontot gyűjtöttünk. Mindkét nap nagyon jól mentünk, klasszul eltaláltuk a gumiválasztást, magabiztosak és precízek voltunk és az autó is hibátlanul bírta a kihívást. Nagyon megszerettük a murvát, várakozásainkon felül volt ez a teljesítmény – értékelt a győztes.

Az összetett pontversenyben Hadik kiesésével Csomós néhány pontra felzárkózott a második helyre, a bajnokság augusztus végén a Vértesben folytatódik.

Az abszolút végeredmény

1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 1:24:54.0

2. Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5) +1:21.5

3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rallye2 Evo) +1:45.7

4. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia Rallye2 Evo) +1:59.5

5. Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5) +2:12.3

6. Bodolai László, Deák Attila (Ford Fiesta R5 MKII) +2:31.0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában