kézilabda

2021.07.12. 21:09

Hibátlan mérleggel jutottak tovább

A magyar junior leány-kézilabda-válogatott Szlovéniában vesz részt az U19-es Európa-bajnokságon. Ifj. Kiss Szilárd együttese hibátlan mérleggel zárta a csoportkört. A csapatban minden mérkőzésen szerepet kapott az Alba Fehérvár játékosa, Besszer Borbála, valamint a DKKA új igazolása, Farkas Johanna is.

Beke Zsombor

Besszer Borbála négy gólnál tart az Eb-n

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport-archív

A magyar válogatott a kontinenstorna D csoportjában kapott helyet Romániával, Csehországgal és Norvégiával együtt. A mieink utazó keretében ott volt az Alba Fehérvárban a bajnokság során 16 mérkőzésen 14 gólig jutó Besszer Borbála, valamint a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia új szerzeménye, a NEKA csapatában 26 találkozón 112 találatot szerző Farkas Johanna is.

Besszer Borbála négy gólnál tart az Eb-n
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport-archív

Az ifj. Kiss Szilárd irányította válogatott Románia ellen kezdte meg szereplését a szlovéniai tornán. Ugyan a magyar lányok az első percekben kicsit beragadtak, de a folytatásban javítani tudtak, és az egygólos félidei vezetés után a második játékrészben még hetet hozzátettek a különbséghez. A 2719-es diadalhoz Farkas Johanna három góllal járult hozzá. A csoportkör második fordulójában Csehország még anynyira sem tudta megnehezíteni a mieink dolgát, mint előzőleg Románia.

Farkas Johanna már 11 gólt szerzett Celjében
Fotó: Árvai Károly / MW

A magyar fiatalok 33-20-as sikert könyvelhettek el, Farkas négy, míg Besszer Borbála két gólt szerzett ezen a találkozón. A D jelű kvartett utolsó körében a biztos továbbjutás reményében lépett pályára a válogatott, míg a norvégok két vereség után már nem reménykedhettek a középdöntőben. A találkozó 36-26-os magyar győzelemmel zárult, Farkas négy, Besszer két góllal járult ehhez hozzá. A mieink a középdöntőben Franciaországgal és Horvátországgal mérkőznek majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában