Nem fognak leállni nyáron

2021.07.07. 22:05

Gőzerővel dolgoznak a rögbiseink

Az olimpiai reménységek versenyén a magyar, a német, a lengyel és a cseh korosztályos válogatott csapatok mérkőztek meg Lengyelországban. Ez alatt itthon kvalifikációs 7’s (olimpiai rögbi) mérkőzéseket játszott a Fehérvár Rugby Club férficsapata, a cél a július 17-i budapesti döntőbe jutás volt.

Káldor András

Erős Regő (a labdával) küzd ellenfeleivel

Fotó: Hidvégi János Gábor

Az U16-os válogatottban szerepelt a fehérvári játékosok közül Szűcs Kinga és Jakubecz Lili, míg a 18 év alatti női válogatottban Kiss Virág, Takács Kata, Oláh Dorottya, Völgyi Virág és Boda Eszter. Az U18-as női válogatott gdanski Európa-bajnokságra készülő keretében valamennyi fehérvári játékos biztos utazó.

A kvalifikációs 7’s (olimpiai rögbi) bajnokságba tizenegy csapat nevezett, a torna tétje a július 17-én megrendezésre kerülő döntő csoportjainak elosztása. A tavalyi 5. hely alapján a fehérvári csapat a B jelű csoportba került a Szeged, a Debrecen és a Szentes csapatával. Az első mérkőzést a Debrecen Fürge csapata ellen játszották. A debreceniek majdnem minden próbálkozásukat meg tudták állítani, de a második fél­időre megtört a jég, és győztek 29-0-ra.

Erős Regő (a labdával) küzd ellenfeleivel
Fotó: Hidvégi János Gábor

A második meccsen a tavalyi ezüstérmes Szeged csapata ellen magabiztosan vágtak neki, Erős Regő és Czifrus Richárd is célt ért el, melyeket Kerék Ádám berúgott, de az utolsó előtti percben hibáztak, ezt a szegediek kihasználták, és 14-15 arányban alulmaradtak, lemaradva a csoportelsőségről.

Az alsóházban folytatták, a 4–7. helyért szállhattak harcba. Ennek első állomása a KARC csapata volt. Nagyon kemény mérkőzésen Molnár Barna, Czifrus, Antal Benjamin, Kerék és Kendi André pontjainak köszönhetően 38-5 arányban sikerült megszerezniük a győzelmet. Azonban nagy árat fizettek érte; két játékosuk is kiesett a találkozón. Kerék vállsérülés, Antal pedig egy fejsérülés miatt nem tudott játszani a 4. helyért a másodosztály bajnoka, a Honfoglalók ellen, amely 34-21-re nyert. Ezzel a tavalyihoz hasonlóan ismét az 5. helyet szerezte meg az FRC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában