jégkorong

2021.07.05. 19:55

Geiger visszavonul, Atkinson jön

Felbontotta szerződését a Hydro Fehérvár AV19 csapatával Paul Geiger. Honfitársa, Josh Atkinson kék-fehér mezt ölt.

Németh Krisztián

Paul Geiger egy szezont töltött Székesfehérváron, 42 meccsen kapott szerepet az alapszakaszban

Fotó: Dömötör Csaba/MW/archív

A 28 éves kanadai hátvéd az alapszakasz-menetelés egyik pillére volt, 42 mérkőzésen négy gólt szerzett és tizenkét asszisztot osztott ki az osztrák ligában. Ám úgy döntött, szögre akasztja a hokiütőt, döntését a klub menedzsmentje elfogadta, és távozásával együtt egy érkezőt is bejelentett.

Az ugyancsak 28. életévét taposó Joshua Atkinson 2016 óta szerepel a profik között, előbb az ECHL-ben több csapatnál is megfordult, majd az utolsó két évadban az Iowa Wild együttesében lépett jégre.

Paul Geiger egy szezont töltött Székesfehérváron, 42 meccsen kapott szerepet az alapszakaszban
Fotó: Dömötör Csaba/MW/archív

– Az AHL-ből érkezik, ahol sokkal inkább a védekező játék volt a feladata, azonban az ECHL-ben a támadásokban is számítottak rá, így a pálya mindkét részén otthon érzi magát, és a fizikális hokitól sem retten meg – kommentálta az új játékos érkezését Szélig Viktor általános igazgató. – Erőssége a sebessége, ráadásul egyetemi évei alatt olimpiai méretű pályán játszottak, így reméljük, gyorsan alkalmazkodni tud majd a nagyobb jégfelülethez.

Josh Atkinson legeredményesebb szezonjában (2016/17) 50 pontot termelt az ECHL-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában