kosárlabda

2021.07.14. 22:25

Főszerepben a gyakorlás

Kedden éjfél előtt landolt a magyar férfi válogatott kosárlabdázóit is szállító repülőgép, a mieink három mérkőzést vívtak a nyári olimpia országában, mindegyiket elvesztették.

Horog László

Vojvoda Dávid átlagban 14 pontot szórt Japán, Belgium és Finnország válogatottja ellen Fotó: Dömötör Csaba/MW

Fotó: Dömötör Csaba

Négy albás kosaras volt tagja a felkelő nap országába utazó keretnek, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a Németországból nemrég a koronázóvárosba szerződő Pongó Marcellnek, a ZTE-től érkező Szabó Zsoltnak immár fehérváriként szavazott bizalmat. A fiatal bedobó, Lukács Norbert, valamint a címeres mezes gárda ásza, Vojvoda Dávid is tagja volt a keretnek, hasonlóan a tavaszi, kijevi, sikeres Eb-pótselejtezőkhöz. A küldöttség Tokióban, illetve a szomszédos Naritán töltött pár napot, majd Okinawán lépett pályára az ötkarikás játékokra készülő házigazdák, Finnország és Belgium társaságában. A helyi Hawaiiként számon tartott óceánparti településről kosarasaink visszatértek a fővárosba, majd indultak haza.

Vojvoda Dávid átlagban 14 pontot szórt Japán, Belgium és Finnország válogatottja ellen
Fotó: Dömötör Csaba/MW

A Nissay Cup névre keresztelt felkészülési torna első meccsén a házigazdák 21 ponttal, 79-58-ra verték az átállással még küzdő nemzeti együttesünket, a mieink Váradi -, Vojvoda 15/9, Lukács 2, Allen 13/3, Keller 2, csere: Pongó Marcell 5/3, Perl 8, Ferencz 3/3, Eilingsfeld 8/3, Fazekas 2 összetételben léptek parkettre. A finnek ellen sem termett babér, a derék nyelvrokonok 89-72-es vereséget mértek a fiúkra, Pongó Marcell 6, Vojvoda 11/3, Ferencz 20/18, Allen 5, Horti 4. Cserék: Váradi 5, Perl 3/3, Lukács 1, Eilingsfeld 7, Golomán -, Szabó 4, Fazekas 6/6 jutott szóhoz. Az első, Japán elleni találkozóhoz hasonlóan 21 pontos vereséget hozott az utolsó meccs is, Belgium 101-80-es vereséget mért az együttesre. A nagyszünetben még vezettünk, a rivális fordulás után robbantott. A gárdában Pongó 6/3, Vojvoda 16/9, Lukács 3, Szabó 1, Fazekas 7/3. Cserék: Váradi 14/12, Perl 10, Ferencz 5/3, Golomán 6, Eilingsfeld 12/6, Horti jutott szerephez.

A szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics elmondta, ezúttal nem az eredményességen, hanem a gyakorláson volt a hangsúly, az őszi, világbajnoki selejtezők előtt, ráadásul a finnek és a belgák is ott lesznek – hozzánk hasonlóan – a jövő szeptemberi Európa-bajnokságon. A japánok a rövidesen kezdődő olimpiára készülnek, ezért hívtak meg három válogatottat, köztük magyarokat is. Az ázsiaiaknak két, NBA-ben szereplő játékosa van, Rui Hachimura a Washington Wizards, Yuta Watanebe a Toronto Raptors kosarasa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában