Frissen Fejérből

2021.07.02. 17:30

A Fejér Megyei Hírlap sportújságíróinak szíve mindig együtt dobban a játékosokéval (videó)

A ka­lendáriumot bújva számtalan világnapra bukkanhatunk az évben. Tudták-e, hogy a sportújságírók számára is létezik egy dedikált nap? 1994 óta július másodika róluk szól.

Elekes Gergő

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Mikor, ha nem ezen a napon mutatnánk be kollégáink közül hármat?

Horog László

Horog László 1990 szeptembere óta szállítja a tudósításokat, riportokat. Az eredetileg pedagógusi végzettséggel rendelkező szakember már kisiskolásként is a sportújságokat bújta a tankönyvek helyett. Édesapjával rengeteg mérkőzésre jártak Siófokra vagy Fehérvárra. Életét teljes mértékben a sportnak szentelte, családot nem alapított, hiszen számára egy hétvége minimum öt-hat sporteseményből áll, folyamatosan úton van.

Pályafutása során Laci meg­járt négy olimpiát, jelen volt húsz magyar olimpiai arany­éremnél, túl van több futball-Európa- és -világbajnokságon. Emellett számtalan világsztárral találkozott és beszélgetett. Három igazi nagy álma volt: látni Romariót játszani a Maracanban, személyesen megfigyelni Michael Schumacher vezetési stílusát és Michael Jordannek szurkolni egy amerikai mérkőzésén. Mindháromra sor került.

Németh Krisztián

Az eredetileg mozdonyvezetőnek készülő Németh Krisztián messzire került a vasút világától, hiszen hosszú éveken át közéleti újságíróként dolgozott televíziónál, rádióban, mígnem harmincas éveihez érve sikerült beteljesítenie gyerekkori álmát, sport­riporter lett.

Úgy véli, a sport olyan tulajdonságokkal ruházza fel az embereket, amelyek a mindennapi életben is hasznosak lehetnek.

– Szerencsésnek tartom magam, mert a munkám során azokhoz az emberekhez lehetek közel, akik a maguk területén a lehető legjobbak akarnak lenni. Pont akkor kerültem Fehérvárra, amikor a Vidinek igazán megindult a szekere a nemzetközi kupában. Az Európa-liga-menetelést közelről figyelhettem, Fehéroroszor­szágba és Görögországba is elkísérhettem a csapatot. Óriá­si élmény volt, amikor a PAOK-ot a saját otthonában megvertük.

Személyesen élhette át a vizes világbajnokságon a Hosszú Katinka aranyérme utáni mámort is a Duna Arénában. Számára azonban a sport nem csak az élsportot jelenti: egy lakótelepi grundon zajló focimeccset ugyanúgy bármikor megáll végignézni.

Beke Zsombor

Csapatunk legfrissebb tagja Beke Zsombor, írásait 2021 eleje óta olvashatják a Hírlapban. Hét-nyolc éves volt, amikor édesapja először kivitte egy Vidi-meccsre, és azonnal megfogta a futball hangulata. Azóta is folyamatosan jár sport­eseményekre, Fehérvár sportvárosként bőven nyújt erre lehetőséget. Kedvencei között a labdarúgást és a jégkorongot említi.

– A sportújságírásban a sokszínűsége fogott meg. Számos szakemberrel és sportolóval tudok beszélgetni a munkám során, és nincs is szebb annál, mint amikor bemutathatunk egy életutat, vagy átadhatjuk egy izgalmas mérkőzés pillanatait az olvasóknak.

Bár rövid ideje van a szakmában, máris Eb-értékelést bonyolított le Dárdai Pállal, és két magyar mérkőzésről is közvetített az idei Európa-­bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában