Frissen Fejérből

2021.07.30. 18:07

Először nyerte meg a házigazda a Puskás-Suzuki-Kupát

Hetedik nekifutásra sikerült az a felcsúti akadémistáknak az, ami a korábbi tizenhárom tornán nem sikerült. Megnyerték a saját rendezésű U17-es nemzetközi utánpótlás tornát.

Németh Krisztián

Budapest 20210730 Labdrœg‡s Pusk‡s Suzuki kupa dšnt?k Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Fotó: Árvai Károly / MW

Még javában „könnyezett” a Pancho Aréna gyepszőnyege a felnőtt csapat csütörtök esti kupafiaskója miatt, amikor a délutáni órákban az U17-es csapatok foglalták el játékteret.

A Honvéd a második félidőben vitte döntésre a bronzmeccset, 3-0-ra verve – a Panathinaikosz helyére beugró – Eszéket.

A felcsúti akadémisták sporttörténelmi tettre készültek, hetedik nekifutásra végre győzelemmel akarták zárni nemzetközi utánpótlás tornájukat. Erre remekül melegítettek be a csoportmérkőzéseken a Bayern München, a Csíkszereda, és az Eszék legyőzésével. A fináléban az a Sporting Lisszabon várta őket, amely kapott gól nélkül hozta le csoportmeccseit, a Honvéddal gól nélküli döntetlennel rajtolt, majd legyőzte a címvédő Flamengót és a Genk csapatát.

Fotó: Árvai Károly / MW

Vendég lehetőséggel, Isnabá Mané helyzetével kezdődött a meccs, veszélyesen tekert a csatár kapura, majd a másik oldalon Gruber Zsombor gurított ígéretesen. A nyolcadik percben jelentős lépést tett a házigazda céljai felé, mivel Gruber harmadjára már jól „gurított”. Kiss Norbert ugratta ki pazarul a leshatárról induló Grubert, aki előbb a kapufát találta el, de a visszapattanót már bevágta a kapuba, 1-0. A Sportingot nem kellett félteni, a hazai védelmet viszont eléggé, amikor elméláztak egy aláhulló labdánál, de Joao Perreira csak a kapufát találta el.

A második félidő elején (ezúttal is 2x30 perc volt a játékidő) Gruber iramodott meg ígéretesen, de sem ekkor, sem később nem tudták növelni előnyüket az akadémisták. A házigazdák stabilan védekeztek, olykor kifejezetten tetszetősen játszottak és magabiztosan megszerezték a végső győzelmet!

Fotó: Árvai Károly / MW

A torna 14. kiírását végre megnyerte a házigazda! Az érmeket és a kupát a többi között Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója, valamint Mészáros Lőrinc a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át.

A döntő

Puskás Akadémia – Sporting 1-0 (1-0)

Gól: Gruber (8.)

A 3. helyért

Eszék – Bp. Honvéd 0-3 (0-0)

Gól: Szűcs T. (44.), László M. (60.), Rácz B (60+2.)

Az 5. helyért

Bayern München – KRC Genk 0–3 (0–1)

Gól: Cutillas Carpe (7., 51.), Nuozzi (62.)

A 7. helyért

FK Csíkszereda–CR Flamengo 2–4 (1–2)

Gól: Kecskés D. (19.), Barsan (46.), ill. Csedő (13. – öngól), Adriel Moraes (23.), Lucas Santos (41.), Fabrício Yan (58.)

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/dontoben-a-puskas-akademia-5151143/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában