Frissen Fejérből

2021.07.29. 17:04

Döntőben a Puskás Akadémia!

A 14. Puskás-Suzuki-Kupán a Puskás Akadémia korosztályos csapata veretlenül fogadta az NK Osijek gárdáját. A találkozót magabiztosan nyerte a felcsúti gárda, a pénteki döntőben a Sporting lesz a PAFC ellenfele.

Beke Zsombor

Gruber Zsombor (fehérben) a jól játszó Puskás Akadémia erőssége volt az eszéki együttes ellen

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Puskás Akadémia FC–NK Osijek 3-0 (2-0)

Vezette: Antal (Máyer, Kiss B.)

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Koch, Farkas B. (Vajda, 36.), Babós, Bányai – Bakti, Kocsis (Major 44.), Kicsun (Bontás 36.), Kiss N. – Szabó V. (Perfetto, 44.), Gruber (Sárközi, 49.) Vezetőedző: Székely Gábor

NK Osijek: Sajko – Vrljic, Bjelivuk, Bukvic, Doric, – Baric, Sinkovic ( Pekaric, a szünetben), Ivancan (Perkovic, 45.), Pajic (Besirovic, 38.) – Damjanovic (Prekodravac, 9.), Blazanovic (Verhas, 38.) Vezetőedző: Ante Bekavac.

Gólszerzők: Kiss N. (4. percben, 11-esből), Bakti (24.), Szabó Valentin (32.)

Kiállítva: Bjelivuk (9.)

A Puskás Akadémia U17-es együttese várhatta nyugodtabban a csütörtök délutáni mérkőzést, hiszen Székely Gábor csapatának elég volt egy döntetlen is a döntőt jelentő csoportelsőséghez.

Gruber Zsombor (fehérben) a jól játszó Puskás Akadémia erőssége volt az eszéki együttes ellen
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Alig telt el két perc a találkozóból, a Puskás Akadémia büntetőhöz jutott, Kiss Norbert állt a labda mögé, aki magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba 1-0. A kilencedik percben a vendégek védője, Bjelivuk utolsó emberként először eladta a labdát, majd lerántotta a támadót, piros lap lett a jutalma. A veszélyes helyről élvégzett szabadrúgást Gruber Zsombor tekerte fölé. A 15. percben majdnem megszületett a második hazai gól, szép támadás végén Szabó Valentin találta el közelről a felső kapufát. A 20. percben ismét a Puskás veszélyeztetett, Kicsun lövését védte az Osijek kapusa. A 24. minutumban már nem úszták meg a vendégek, a tizenhatos vonalánál Bakti Balázshoz került a labda, aki egy csel után laposan lőtt a kapu bal alsó sarkába 2-0. A folytatásban nem változott a játék képe, az Eszék az első félidőben nem sok veszélyt jelentett a felcsúti kapura.

A szünet után nem kellett sokáig várni a harmadik hazai gólra, jobb oldali akciót követően Szabó Valentint ugratták ki a társak, aki magabiztosan értékesítette a ziccert 3-0. Ezzel a találattal gyakorlatilag 25 perccel a találkozó vége eldőlni látszott, hogy a felcsútiak ott lesznek a pénteki fináléban, hiszen nem csak három góllal vezettek, hanem emberelőnyben is játszottak. Ennek tudatában sem állt le a PAFC, a 39. percben Szabó került helyzetbe, de a vendégek kapusa bravúrral hárítani tudott. Bár a hazaiak továbbra is támadásban maradtak, újabb gól már nem született, így a Puskás Akadémia a Bayern München és a Csíkszereda legyőzése után az NK Osijek csapatát is két vállra fektette, és bejutott a hazai rendezésű Puskás-Suzuki-Kupa döntőjébe. Ami a finálé második részvevőjét illeti, a B csoportban belga Genket legyőző Sporting végzett a kvartett élén, így péntek délután a portugál gárda lesz Székely Gábor együttesének ellenfele a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában