kosárlabda

2021.07.19. 16:43

Új center érkezett az Albához

A 24 esztendős amerikai Baylee Steele is aláírta szerződését az Alba kosarasaihoz. Lengyelországból érkezik a koronázóvárosba.

Horog László

Baylee Steele (labdával) az amerikai egyetemi bajnokságban

Fotó: Eastern University

A légiósok közül elsőként egy hete az irányító Jonathan Stark kötelezte el magát a kék-fehérekkel. Korábban a válogatott erőcsatár, Szabó Zsolt érkezett Zalaegerszegről, valamint a címeres mezes gárda irányítója, Pongó Marcell Németországból. Steele, a legújabb szerzemény 1997 nyarán, Iowa állam Norwalk városában látta meg a napvilágot, a 211 centiméterre nőtt, 109 kg súlyú center tekintélyt parancsol a palánk alatt. A középiskolai éveket szülővárosában töltötte, az egyetemi bajnokságban pattogtatott az Eastern Michigan, a Utah Valley és a Duquesne gárdájában. A tavalyi idényt megelőzően látogatott át Európába, a lengyel bajnokságban érdekelt PGE Spojnie Stargard Szczecinski csapatában szerepelt, 10,3 pontot és 7,2 lepattanót szerzett átlagban a mérkőzéseken.

Baylee Steele (labdával) az amerikai egyetemi bajnokságban
Fotó: Eastern University

Kimondottan eredményes volt a legutóbbi idényben, mozgékony játékosnak számít, 5-ös poszton kulcsemberként kezelték mindegyik együttesében.

- Atlétikus kosaras, jól szedi a lepattanókat, továbbá nemcsak közelről, kintről is eredményes. Klubunk tehát két légióssal már rendelkezik, a tervek szerint négy külföldivel kezdjük a 2021-22-es bajnokságot – mondta Simon Balázs, az Alba ügyvezetője.

A sportvezető közölte, rövidesen újabb játékosok érkezéséről számolnak be, a gárda a korábbi évek hagyományainak megfelelően, augusztus közepén kezdi a felkészülést az új idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában