boksz

2021.07.20. 21:08

A 16 között búcsúzott

Tóth Adrián szoros mérkőzésen maradt alul a georgiai junior ökölvívó-Európa-bajnokságon.

Ferencz Balázs

Tóth Adrián (jobbra) és edzője, Turós Arnold

Fotó: Fehérvár KSE

Georgia – korábban Grúzia – fővárosában csaptak össze a kontinens 15-16 éves ökölvívó kiválóságai. Tbilisziben egy versenyző és egy edző képviselte a koronázóvárost. A Fehérvár Küzdősport SE tehetsége, Tóth Adrián számára a junior Európa-bajnokság volt az év fő versenye. Edzője, Turós Arnold a kötelek mellől segíthette a magyar bajnok öklözőt. A 75 kilogrammos súlycsoportban szereplő fehérvári bunyós életében először lépett szorítóba ilyen rangos megmérettetésen. A nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen megosztott pontozással kapott csak ki.

Tóth Adrián (jobbra) és edzője, Turós Arnold
Fotó: Fehérvár KSE

Egyébként az Eb-t sikeresen zárták a magyarok, a tatabányai Oláh Levente öt év után szerzett junior Európa-bajnoki aranyérmet Magyarországnak, míg a szegedi Gémes Levente és a soproni Kovács Nikolett is bronzéremmel tért haza.

A Fehérvár KSE versenyzői több korcsoportban is válogatottkeret-tagsággal bírnak. Frank Dominik serdülőben, Nagy Evelin pedig ifiben vesz részt az összetartásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában