jégkorong

2021.06.15. 18:40

Távozók a Volánnál

A Hydro Fehérvár AV19 bejelentette, hogy Toni Kähkönen családi okokra hivatkozva kérte érvényes szerződésének felbontását. A finn játékos mellett már biztos a három szezont Fehérváron töltő Mike Caruso távozása is, de Szélig Viktor általános igazgató lapunknak elmondta, még légiós és magyar játékos érkezésére is lehet számítani.

Beke Zsombor

Kähkönen (85) egy év után távozik a csapattól

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Bár az ICEHL-szezon kezdete még messze van, a liga csapatai – beleértve a Hydro Fehérvár AV19-et – gőzerővel készülnek már az új idényre. A Volán háza tájáról az elmúlt hetekben több érkező és távozó játékos kiléte is kiderült, a legfrissebb hír, hogy a tavalyi idényben 35 mérkőzésen 21 pontot termelő Toni Kähkönen távozik a fehérvári együttestől.

– Körülbelül tíz nappal ezelőtt családi okokra hivatkozva kérte tőlünk érvényes szerződésének felbontását – nyilatkozta lapunknak Szélig Viktor. – Az előző idényben itt volt vele a családja Székesfehérváron, de az egész szezon a karanténok és a lezárások miatt nehéz volt. Családilag arra a döntésre jutottak, hogy a gyerekeknek jobb lenne otthon, Toni pedig nem szeretett volna a családja nélkül jönni. Sajnáljuk, de megértettük a döntését.

A fehérvári klubvezetés természetesen pótolni kívánja a finn játékost, de a további külhoni igazolásokat a menedzsment a liga pontos légiós pontrendszere ismeretéhez igazítja.

– Szeretnénk még légióst igazolni, de hogy pontosan mennyit, az még nem dőlt el. A következő szezonra nézve a liga vonatkozásában van még néhány nyitott kérdés, többek között a légiósok számát illetően, valamint az őket érintő pontrendszerrel kapcsolatban is. Reméljük, hamarosan mindenre fény derül és a döntések szellemében lehet majd tovább dolgozni a kereteken. Légiós(ok)on kívül még magyar játékost is szeretnénk igazolni.

Kähkönen (85) egy év után távozik a csapattól
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A jeges edzések várhatóan augusztus elején kezdődnek, sűrű lesz akkor a program, ­hiszen a hónap második felében a magyar válogatott az olimpiai részvételért küzd majd Rigában.

– Nem lesz egyszerű menet, hiszen viszonylag kevés ideje lesz a csapatnak együtt készülni. A magyar válogatott játékosok mellett érintettek lesznek az osztrákok, a szlovének és az olaszok is. Ezt már korábban is tudtuk, a szezon végén a szövetséggel egyeztettünk a játékosok elengedéséről, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az eseményre, hiszen fontos a válogatott jó szereplése. Ennek alárendelve próbáltuk összerakni a menetrendet, öt mérkőzést fogunk játszani. Az előzetes terveinkben ugyan kevesebb szerepelt, de mivel az új edző nem látta még mérkőzés közben élőben a játékosokat, ezért szükség van ezekre a találkozókra. Fontos szempont volt, hogy ne kelljen sokat utazni, hiszen minden nap és minden edzés lényeges lesz, hogy a startra, amennyire csak lehet, összeálljon a gárda.

A szurkolóknak a friss fejlemények böngészése mellett a csapat arculatát befolyásoló döntéseket kell meghozniuk. Korábban a szimpatizánsok a kabalafigura alakjáról dönthettek – a hagyományokhoz híven az ördög látványterve lett a győztes –, most pedig a figura maszkját választhatják ki a szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában