atlétika

2021.06.15. 20:12

Takács Bogi újra formába lendült

Öt arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek az ARAK atlétái a 18–19, valamint a 20–22 évesek honi megmérettetésén, az U20-as és U23-as országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Mátó Sára 400 gáton lett bajnok

Fotó: Lengyák György

A korábban sérüléssel ­bajlódó Takács Boglárka kirobbanó formában nyargalt a miskolci U20-as és U23-as országos bajnokágon. Két távon indult Varga Tamás sprintere, s ahol elrajtolt, idei legjobbját futotta. Száz méteren 11,81 másodpercet nyargalt, 200 méteren 24,10 másodperccel lett korosztálya leggyorsabbja.

Varga Tamás büszke lehet tanítványára, Takács Boglárkára (középen
Fotó: Lengyák György

Nem csupán a móri Takács Bogi, de a többi ARAK-atléta is egyéni csúcsokkal nyert érmeket. 400 gáton Csókás Nikolasz 52,07-el, két tizedet javított eddigi legjobbján. Hatalmas meglepetésre megverte a szám korábbi ifjúsági Európa-bajnokát, Huller Dánielt is. A fehérvári 400 gátasok mindkét korosztályban uralták a mezőnyt. A fiatalabbaknál Mohai Regina, az U23-asoknál Mátó Sára ért célba elsőként, és lettek aranyérmesek. Mátó Sára 400 síkon is rajtgépbe térdelt. Nagy riválisa, Molnár Janka mögött ezüstérmet szerzett.

Mátó Sára 400 gáton lett bajnok
Fotó: Lengyák György

Mohai a síkfutásban a negyedik helyen zárt. Éppen lecsúszott a dobogóról Lakatos András két ugrószámban is. Rúdugrásban egyéni csúcsot ugorva, 420 centivel lett negyedik. Távolugrásban szoros versenyben végzett negyedikként. Csornai János a 100 méter és a 200 méter sprintdöntőjében is az ötödik, Kovács Bence a nyolcadik helyen ért célba. Gombolai Nóra egyéni csúcsot repesztett 400 gáton, amivel ötödikként zárt, akárcsak Gimesi Kata távolugrásban. A távolugrók másik ötödik helyét Homonnai Dávid szerezte, ugyancsak egyéni rekorddal. Hármasugrásban a hatodik helyen végzett. Élete legjobbját gátazta Lakatos András a 110 gát döntőjében, amivel hatodik lett az ob-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában