Frissen Fejérből

2021.06.01. 07:15

Sportünnep lesz hétvégén a fehérvári Csónakázó-tavon

Péntektől vasárnapig zsibongó élettel lesz tele a város szívében fekvő Csónakázó-tó.

Ferencz Balázs

Az eddiginél is több fiatalt szeretnének megismertetni a kajakozással

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A Vitál Club Sportegyesület már évek óta rendszeresen lapátoltatja sportolóit a Csónakázó-tavon, kisebb-nagyobb csoportokban róják a vizes köröket a kajakosok és kenusok. Most azonban három napon át nemzedékek randevúznak a tó víztükrén.

Szipola Antal főszervezőként invitál minden érdeklődőt a vizessportok baráti körébe a kicsiktől a veteránokig.

Az eddiginél is több fiatalt szeretnének megismertetni a kajakozással
Fotó: Simon Erika / ÖKK

Június negyedikén 8 órától az általános és középiskolás gyerekek ismerkedhetnek a vízzel és a hajókkal, mégpedig tízfős sárkányhajókban evezhetnek a fiatalok a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által életre hívott road show keretében. A Sulisárkány programban három korcsoport szállhat vízre. Várhatóan fél négykor Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere ajándékoz majd egy hajót azon sporteszközök közül, melyet a város támogatásával a Vital Club társfejlesztésében gyártanak a saját versenyzőiknek és a kajak-kenu szövetségnek.

Szombaton már a felnőtteké lesz a főszerep, vállalatok, cégek, települések tízfős csapatai korbácsolhatják a vizet, s ehhez kapcsolódva hívta találkozóra Szipola Antal a kajakos, kenus nemzedéket. A VVSI Baráti Kör közösségi oldalán verbuválta a korábbi sporttársakat, illetve a régi, de már eltávozott kajak-kenusok gyermekeit, hogy megismerjék egymást, hogy közösen evezzenek.

– Célunk, hogy a még aktív „vének” találkozhassanak azon sporttársaink gyermekeivel, akiket ma már csak a fotók és a szeretetünk őriz. A találkozó hírét nemcsak a sportbaráti társaságok vitték, hanem a közösségi oldalnak köszönhetően is sokakhoz eljutott. Várhatóan sok „öreg” kajakos, kenus érkezik majd Fehérvárra az ország határain innen és túlról is – mondta Szipola Antal.

A délutáni edzéseket igazi dzsembori váltja a hétvégén
Fotó: Simon Erika / ÖKK

Vasárnap aztán már háttérmunkásokká válnak a kajakosok. Az Alba Triatlon SE szervezésében triatlonverseny lesz a tavon és a tó körül, míg a vitalos hajósok a helyszín biztosításában, a pályaépítésben, a kajakos felvezetésben vesznek részt. 11 órakor rajtol a mezőny, mely két kört úszik a tóban 1500 métert tempózva, hogy aztán 40 kilométeren át kerékpározzon a városban, majd a Csónakázó-tó körül és a Rózsaligetben 10 kilométert futva tegyen meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában