Frissen Fejérből

2021.06.28. 18:16

Öreg róka, nem vén róka! – Masters kategóriában is taroltak a Fejér megyei erősemberek

Nincs megállás az erősembereknél, hétre-hétrre újabb megmérettetés vár rájuk! Legutóbb június 26-án Egyeken csaptak össze a CESA® Masters Páros OB 2021 keretein belül.

Elekes Gergő

Molnár Zsolt úton a győzelem felé

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

12 versenyző, 6 párra felosztva várta a 15 órás rajtot, ám miután minden felszerelés a helyére került, jött egy szupercella és leszakadt az ég. Emiatt fél órás várkozással indult a futam. Némi fejvakarás után aztán jött az elhatározás: vannak feladatok, amiket a fedett pavilon alatt is végre lehet hajtani, így egy kicsiny átszervezés után a nyomósorral vette kezdetét a kihívás. E feladatban egy 105 kg-os rönköt, egy 60 kg-os egykezes óriást, egy 48 kg-os kettlebellt, egy 90 kg-os Apolló rudat és egy 60 kg-os kerek, valamint egy 80 kg-os sima sziklát kellett fej fölé emelniük, természetesen időre.

A közönség tátott szájjal figyelte a Ferenczy-Horváth duót emelés közben
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A második számra elállt az eső, és a nap is újra kisütött, gyorsan száradni kezdett a pálya, így a lengő-és koffercipelés következett. Itt a páros egyik tagjának 10 méteren keresztül két 120 kg-os koffert kellett végigcipelnie, majd őt váltó társára a 320 kg-os lengővel ugyanez a táv várt.

Sebestyén János megpróbáltatásai a lengővel
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A gyorsan száradó terület miatt az eredetileg harmadik kihívásnak tervezett kőgolyópakolást a 340 kg-os óriáskerék forgatása váltotta fel. Ahogy a neve is mutatja, itt a páros mindkét tagjának az volt a feladata, hogy háromszor fordítsa át a monstrumot. Időre.

Molnár Zsolt úton a győzelem felé
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A napot a golyósor zárta. Fontos tudni, hogy ezeket a tárgyakat semmiféle víz nem érheti, különben csúszni kezdenek, így a szervezők az eső érkezésekor bemenekítették őket a pavilonba, ide állították fel az állványokat is, melyek várták a 100-tól 150 kg-ig növekvő súlyú golyókat.

Mounier Stephane küzd a kőgolyóval
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Eredetileg terveztek egy ötödik számot is, a kamionhúzást. E során egy 17 tonnás tűzoltóautó várt volna a sportolókra, ám a vihar miatt olyan káosz alakult ki a megyében, hogy minden tűzoltót balesetekhez, viharkárokhoz riasztottak, így a feladatra végül nem került sor.

Az összesített eredmények alapján ismét Fejér megyei sikereknek örülhettünk, hiszen első helyen a mezőszilasi Sebestyén János és társa, Molnár Zsolt végeztek 23 ponttal. Őket a székesfehérvári Mounier Stephane és Szegi Attila párosa követte 20 ponttal, míg a dobogó legalásó fokára Ferenczy Miklós és Horváth Tamás kettőse állhatott fel, nekik 16 pontot sikerült szerezniük a verseny során.

Derék legények a nap végén
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Megállás pedig továbbra sincs, hiszen július 10-én érkezik a Prémium Liga 4. állomása, melyre Pakson kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában