felnőtt viadalon lett 8.

2021.06.08. 16:20

Negyeddöntősként zárta az idényt Kovács Gergely

Utolsó megmérettetésén is jól vívott az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözője, Kovács Gergely. A fehérvári sportoló a felnőttek Európa-bajnokságra válogató versenyén került a legjobbak közé.

Ferencz Balázs

Kovács Gergely elégedett lehet az idényével

Fotó: Matey István / Hajdú-Bihari Napló

108-an ragadtak párbajtőrt Tatán, az őszi Európa-bajnokságra kvalifikáló válogató versenyen. A felnőttek között pástra lépett az elsőéves junior Kovács Gergely, valamint a Volán Fehérvár öttusázója, az ugyancsak fiatal Salga Gergő is.

A csoportküzdelmek után kialakult rangsorban a 18 esztendős Kovács Gergely a 28., a volános Salga Gergő a 72. volt. A tábla első körében Salga elvérzett a 64 közé kerülésért vívott asszóban, a tapolcai Kauker Dominik búcsúztatta. Az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözője, Kovács Gergely erőnyerőként lépett tovább, a 64-es táblán pedig Merkl Leventével (PTE-PEAC) találkozott. 15-10-re nyert a fehérvári ifjú, majd Joszkin Péterrel (Vasas) vívott. Kovács remekelt, 15-9-re nyert. A 16 között rendkívül szoros csatában győzte le Hamilton-Meikét 15-14-re, a negyeddöntőben pedig a későbbi bronzérmes Buta Leventével (Vasas) vívott ádáz küzdelmet. Buta 9-8-ra nyerte az asszót, Kovács Gergely pedig a nyolcadik helyen végzett.

Az olimpia előtti utolsó felnőtt vívóversenyt a BVSC válogatottja, Andrásfi Tibor nyerte, miután a döntőben 15:8-ra győzte le Bartkó Leventét.

Végeredmény: 1. Andrásfi Tibor (BVSC, edző: id. Andrásfi Tibor), 2. Bartkó Levente (MTK), 3. Buta Levente (Vasas) és Niko Vuorinen (finn), 5. Siklósi Gergely (Honvéd), 6. Nagy Dávid (Vasas), 7. Rédli András (Honvéd), 8. Kovács Gergely (Alba Regia).

Az édesapja, Kovács László által edzett fehérvári vívó a felnőtt ranglista tizedik helyén zárta az idényt. A koronavírusból éppen felépülve az első Magyar Kupa fordulón a 81. lett, majd a második MK-viadalon a harmadik. A felnőtt országos bajnokságon az ötödik helyen zárt. A Magyar Kupa negyedik fordulójában is a legjobb 20 között végzett, a 17. lett, az ötödik állomáson a hatodik lett. A junior ranglistát fölényesen vezeti.

Kovács Gergely elégedett lehet az idényével
Fotó: Matey István / Hajdú-Bihari Napló

A hölgyek is megmérkőztek az Eb-keretbe kerülésért. A még mindig csak junior korú Kollár Kincső nem elsősorban a kerettagságért szállt harcba, de szépen menetelt. A csoportküzdelmek rangsorolásakor a harmadik helyen állt, klubtársa, a még csak kadétkorú Salamon Réka a 14. volt. Kollár a 64-es tábláról mérkőzés nélkül lépett tovább, a 32 között Borsody Emmát (BVSC) győzte le 15-10-re. A nyolcaddöntőben a Salamon Rékát búcsúztató Mihály Katával (Debrecen) találkozott, de nem tudta megbosszulni klubtársa kiejtését, Mihály 15-10-re nyert. Kollár Kincső a kilencedik helyen zárt, míg a versenyt a fehérváriként tatai színekben versenyző Büki Lilit legyőző Kun Anna (Tata) nyerte.

Ami a felnőtt női ranglistát illeti: két tatai áll az élen, Kun Anna és Büki Lili, a legjobb fehérvári, Salamon Réka a 18. Kollár Kincső a 33 helyen áll. A junioroknál Salamon az előkelő hatodik pozíciót foglalja el, Kollár a 28., Kiss Emma a 29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában