Kézilabda

2021.06.21. 20:01

Kerékgyártó Győrben folytatja, miközben ketten is aláírtak az Albához

Két éve került Kecskemétről Fehérvárra, Németh Gábor helyét vette át az utánpótlás élén. Kerékgyártó Zsolt a Kisalföldön, az ETO akadémiáján, az U15-ös együttesnél dolgozik ezentúl.

Horog László

Kerékgyártó Zsolt két év után távozik, Győrben folytatja

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Több bejelentésre is sor került az Alba FKC női kézilabdá­zóinál, a felnőtteknél szerződést hosszabbított az átlövő, Afentáler Sára és a beállós Varga Emőke. Mindkét fiatal korábban Bajnokok Ligáját nyert a győriekkel, két és fél éve a több játéklehetőség reményében szerződtek a koronázóvárosba. Az elmúlt idény balszerencsésen alakult számukra, különösen Afentáler peches, térdszalagszakadást szenvedett, előzőleg a gárda egyik vezérének bizonyult.

A hölgyek tehát a folytatásban is a kék-fehéreket erősítik, ellenben távozik az utánpótlás szakágvezető, Kerékgyártó Zsolt az ETO akadémiáján folytatja, július 1-jén áll munkába a Duna-parti városban.

Kerékgyártó Zsolt két év után távozik, Győrben folytatja
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A tréner 2019 nyarán érkezett Fejérbe, a Kecskeméti NKSE kötelékéből, előzőleg dolgozott a Tököl NB I.-es női együttesénél, a Goldberger felnőtt gárdájánál a legmagasabb osztályban, valamint hét esztendőt töltött Kuvaitban, korosztályos csapatoknál. Kecskeméten tevékenykedett az utánpótlásban, majd Fehérvárra szerződött.

– A fehérvári korosztályos csapatoknál zajló szakmai munkát az eredményeken túl jól illusztrálja, hogy 2020–21-es, NB I.-es idényben öt ifjúsági játékosunk, Sulyok Réka, Kertész Korina, Gyöpös Szabina, Kubina Molli és Tolnai Laura bemutatkozott a felnőtt csapatban – jegyzi meg Kerékgyártó. – A legnehezebb dolog a megfelelő átmenet biztosítása az utánpótlás és a felnőtt sportolói lét között. Nagy tervekkel, hosszú távra érkeztem Fehérvárra, de ezt nem tudom teljesíteni, Győrben folytatom a munkát. Bár rövid időt töltöttem itt, a szívemhez nőtt a fehérvári klub. Amikor aláírtam ide, büszke voltam, ugyanis Kecskemétről egy nagyobb klubhoz kerültem, most is úgy gondolom, azzal, hogy az ETO-nál folytatom, szintet lépek a karrieremben. Az FKC-nál remek sportembereket ismertem meg, Németh Gábortól vettem át a stafétabotot, az eddigi munkámat Józsa Krisztián végzi a folytatásban. Biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban tovább fejlődnek a gyerekek, az edzői gárda adott ehhez. Meggyőződésem, az Alba FKC korosztályos csapatai meghatározói lesznek csoportjaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában