kézilabda

2021.06.07. 22:06

Hajszállal maradtak csak le a dobogóról

Magasra tette a lécet a 2020/21-es bajnoki idény előtt a harmadosztályú pontvadászat egyik, ha nem a legnehezebb csoportjába besorolást kapó, egykor szebb napokat is megélt székesfehérvári klub: a Grőber Mátyás, Madár Imre páros által irányított fehérváriak az 1–4. pozíció megszerzését tűzték ki célul, titkon azonban a minél fényesebb érem megkaparintása lebegett a szakmai stáb és a játékosok szeme előtt.

Krebsz András

Kanyó Bencét (a labdával) nehezen tudták tartani az ellenfelek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hullámvölgyeket valamint a huszáros hajrát figyelembe véve összességében milyennek ítéli meg a szezont?

– Előzetesen nem lehetett teljeskörűen felmérni a Déli csoport erősségét, de utólag azt mondhatjuk, hogy a tizenkettő együttesből tíz bárkit meg tudott verni. Rendkívül erős vetélytársak közé kerültünk, a csapatom szerkezetét és korát ismerve a negyedik hely megszerzését egyértelműen sikernek könyvelem el. Azért az Abony és a Tököl elleni döntetleneket nagyon sajnálom, ha bármelyik mérkőzést abszolváljuk, akkor biztosan miénk a bronz – árulta el Madár Imre, az Alba-MÁV-Előre tiszteletbeli elnöke, aki a bajnoki rajt előtt biztosan nem írta volna alá a negyedik pozíciót.

Mi okozta a legnagyobb nehézséget az idény alatt?

– Azt gondolom, hogy a koronavírushoz és a járványhelyzethez kapcsolódó problémák. A téli szünetben alig tudtunk edzeni, a betegségek és a karanténba kerülések teljesen áthúzták a tervezett felkészülésünket. Ifj. Grőber Mátyást és Bárdos Gergőt kimondottan megviselte a vírus, és a nézők hiánya is negatívan hatott a srácokra. Amikor már lehetett normális körülmények között készülni (az Alba-MÁV gárdája az utolsó hét fordulóban 13 pontot gyűjtött – a szerk.), az meg is látszott a játékunkon.

Kanyó Bencét (a labdával) nehezen tudták tartani az ellenfelek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hogyan élték meg a játékosok ezt a kellemetlenségekkel teli idényt?

– A csapatunk ereje a közösségben rejlik, ezt bizonyították a fiúk a rossz sorozatok utáni talpra állásokkal. Az utolsó mérkőzésünkön fájó szívvel búcsúztunk el Czérna Tibortól és Kanyó Balázstól, a kapusnak és a beállónak is az Üllő elleni bajnoki volt játékos-pályafutása utolsó állomása, rettentően nehéz volt nyerni, de jó volt a hangulat az öltözőben.

Kik azok, akiket teljesítményük alapján ki lehet emelni?

– Az irányítónk, Kanyó Bence otthon és a csapattársaival is folyamatosan edzett, maximumot nyújtott, a fiatalok példaként tekintettek rá, a nehéz helyzetekben magával tudta húzni a többieket. A kapuban remeklő Czérna Tibor tekintélyével és a produktumával szintén pozitív irányba befolyásolta a többieket. Megemlíteném még ifj. Grőber Mátyást, akinek a covidból való kilábalása után szemmel láthatóan sokkal letisztultabbá vált a játéka. Az edzőnk, Grőber Mátyás pedig nem kisebb dolgot vitt véghez, minthogy egységes csapattá kovácsolta a játékosokat, rengeteget köszönhetünk neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában